Licence wordpress a šablon

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  tomasek91 a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19779

    tomasek91
    Participant

    Ahoj. Mám dotaz ohledně licencí wordpres a šablon.

    Dotaz 1
    V patičce šablony mám text (stránka běží na wordpress) chci se zeptat, jak je to s licencí wordpress. Zda musí být na webu někde uvedeno, že stránka běží na tomto redakčním systému, nebo zda můžu bez porušení licence tento text smazat.

    Dotaz 2
    V patičce šablony mám text od společnosti, která tuto šablonu vytvořila, šablona je free a je šířena pod licencí GNU General Public License. Jaká jsou pravidla pro tuto licenci. Je možnost odstranit text s odkazem na autora, aniž bych ji porušil ?

    Děkuji za odpověď.

    #19792

    admin
    Keymaster
    Web

    Ad 1) Odkaz tam být nemusí, můžete si s WordPressem dělat, co chcete :-)

    Ad 2) Odkaz tam podle mě také být nemusí. WordPress je GNU GPL, takže i všechny odvozené skripty (šablony, pluginy) by měly tuto licenci přebírat (sporné je to např. u grafiky, atd).

    Nejsem sice odborník, ale zmiňované příklady by neměly být problém. Další podrobnosti o licenci naleznete přímo v administraci – levé logo WordPressu nahoře v liště – zvolte “O WordPressu” a následně záložku Licence.

    Pluginy a šablony dostupné v oficiálních adresářích WordPressu jsou 100% kompatibilní s licencí GPL, takže všechny zde nalezené pluginy a šablony můžete bez obav používat. Pokud však získáte nějaký plugin či šablonu z jiného zdroje, raději si ještě před jejich použitím ověřte, zda jsou bezvýhradně poskytovány se svobodnou licencí GPL. Pokud z nějakého důvodu licenci WordPressu nerespektují, nedoporučujeme je vůbec používat.

    #19827

    tomasek91
    Participant

    Díky za odpověď! :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti