Kvalita obrázků u WordPressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Kvalita obrázků u WordPressu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #823

    hmyzak
    Participant
    Web

    Ahoj, zdravím vás, potřeboval bych poradit, jak zvednout grafiku obrázků nahrávaných přes Média WordPressu. Je tam znatelné rozmazání obrázků, po nahrání jsou menší, není v systému nějaké nastavení, které by to spravilo?

    Vidět je to na screenshotech displeje např. zde – http://www.mujsamsung.cz/recenze/samsung-wave-na-vlnach-technologie-megarecenze

    Díky za vaše náměty

    #7637

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím přesně v čem je problém?

    Obrázky displeje jsou podle mě nahrané originály (nebyly nijak WordPressem zmenšené)? WordPress obrázky automaticky zmenšuje podle nastavených parametrů v menu Nastavení – Média – Velikosti obrázků. Funguje to tak, že je původní obrázek nahrán v nezměněné podobě a zároveň jsou vytvořeny další tři zmenšené verze pro další použití na webu. Pokud se nepletu, tak při zmenšování by měla být zachována kvalita obrázku cca 90 %.

    Např. tento obrázek, tam byl ale nahrán v původní podobě, takže ke snížení kvality muselo dojít už asi někde na počítači (v nějakém editoru). Zkuste popsat jakým způsobem obrázky na počítači přesně upravujete, případně někam nahrajte původní obrázek a WordPressem zhoršený, abychom je mohli porovnat.

    Teoreticky by to mohl dělat i nějaký plugin či nastavení serveru. Jakou verzi WordPressu používáte?

    #7638

    admin
    Keymaster
    Web

    A ještě na jeden zajímavý tip jsem nedávno narazil. Pro lepší kvalitu WordPressem zmenšovaných obrázků je možné použít plugin ImageMagick Engine, který využívá PHP knihovnu ImageMagick pro práci s obrázky místo výchozí knihovny GD. Podmínkou ale je, aby byla nainstalovaná na serveru u vašeho webhostingu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti