Komentáře u příspěvků

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  TeryK2 a poslední změna je stará 9 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20611

    TeryK2
    Participant

    Mám takový dotaz, koukal jsem různě na googlu, ale ničeho jsem se nedopátral. Zajímá mě, zda je možné nastavit, aby bylo možné přidávat komentáře pouze k příspěvkům. U normálních stránek nechci, aby se komentáře zobrazovaly. Je to vůbec možné? V současné době mám globálně komentáře zakázány.

    Zjistil jsem, že je možnost nyní po globálním zákazu pro jednotlivé stránky komentáře povolit, ale u příspěvků tato možnost chybí. Nemáte nějakou radu prosím? děkuji

    ps. šablona je sixteen

    #20613

    Dave_CZ
    Participant

    Najdi si v souborech šablony soubor page.php (Šablona stránky) a najdi si řádek <?php comments_template( '', true ); ?> a uprav ho <?php //comments_template( '', true ); ?>.

    Po té povol v nastavení komentáře. Komentáře se zobrazí pouze u příspěvků, protože u stránek jsi zakázal funkci pro zobrazení/vkládaní komentářů.

    #20615

    admin
    Keymaster
    Web

    TeryK2: Pokud máte komentáře globálně zakázané, tak je můžete ručně povolit u každé stránky či příspěvku. Pokud tato možnost u příspěvků chybí, tak ji musíte povolit pomocí záložky “Nastavení zobrazených informací” vpravo nahoře, kde zaškrtnete položky “Komentáře” (pozor, jsou tam dvě).

    Dave_CZ: Touto úpravou komentáře nezakážete, ale pouze je nebudete zobrazovat přímo na webu. Problematické je pak hlavně to, že je šablona Sixteen poměrně často aktualizovaná a změny tak budou brzy přepsány.

    Ideální je v tomto případě patrně filter comments_open, kde v manuálu najdete konkrétní příklad pro zákaz komentářů u stránek. Stačí vytvořit odvozenou šablonu a do souboru functions.php tuto funkci vložit. Na podobném principu, ale pracují i jednoduché pluginy, které lze pro tyto účely také bez obav použít, např. Disable Comments for Post Types a zejména No Page Comment, který vypadá velmi dobře a umožňuje i zpětně komentáře povolit např. u všech starších příspěvků.

    #20636

    TeryK2
    Participant

    Děkuji moc za rady, řešení bylo tak prosté… už vše funguje, jak má.

    Ale ještě mám jeden problém a nechci zbytečně zakládat nový topic. Za pomocí pluginu woocommerce jsem si vytvořil web shop. Seznam produktů je v pořádku, ale pokud rozkliknu detail produktů, na nově zobrazené stránce je zobrazen side bar.

    Je nějaká jiná možnost vypnutí sidebaru na stránkách shopu kromě zásahu do kódu, kdy odmažu celý side bar? (moje stránky jsou: http://www.studenyporcelan.g6.cz/)

    #20659

    admin
    Keymaster
    Web

    A jaké řešení jste tedy nakonec použil? :-)

    Postranní panel u WooCommerce se u produktů zobrazuje i u jiných šablon (např. Twenty Fourteen)?

    #20665

    TeryK2
    Participant

    Rozklikl jsem si horní menu a zobrazil si nabídku komentářů a povolil je jednotlivě u příspěvků. Ale určitě by fungovalo i řešení od Dave_CZ. Ale proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. :-)

    Jinak, pro zajímavost v šabloně “Twenty Fourteen” se sidebar zobrazuje i na stránkách, na kterých je vypnutý :D, to se mi stalo i, když jsem zkoušel “Im One” šablonu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti