Knihovna medií – galerie

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  obez a poslední změna je stará 12 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1069

    dufkova
    Participant
    Web

    Prosím, jak vytvořím novou galerii, aby snadno mohla vložit obrázky do příspěvku? Včera jsem při nahrávání obrázků označila v PC několik fotek, zadala nahrát – a sama se vytvořila galerie, která se vložila do příspěvku. Dnes to dělám stejně, ale za žádnou cenu mi nejde v PC( odkud nahrávám fotky)označit víc než jeden obrázek. Děkuji.

    #8755

    admin
    Keymaster
    Web

    Nahrávat obrázky můžete klidně po jednom. Pokud je přidáváte ke stejnému příspěvku, tak se z nich nakonec vytvoří také stejná galerie.

    Pro nahrávání více obrázků je třeba mít zapnuté nahrávání pomocí Flashe. Pokud máte zapnuté pouze jednoduché nahrávání, tak můžete nahrát vždy jen jeden obrázek. Hned jak kliknete na tlačítko pro nahrání obrázku, tak tam máte dole odkaz na případnou změnu této volby. Potom stačí vybrat soubory na počítači a kliknutím je označit. Důležité je při označování držet klávesu CTRL, aby zůstaly označené všechny najednou.

    #8756

    dufkova
    Participant
    Web

    Děkuji za pomoc. Ale bohužel: Hned jak kliknete na tlačítko pro nahrání obrázku, tak tam máte dole odkaz na případnou změnu této volby – žádný odkaz pro změnu se mi neobjeví – nahrávání obrázků po jednom je poměrně zdlouhavé. Nevíte, v čem je problém, prosím, že se mi ten odkaz na změnu volby nezobrazí? Bohužel, včera, na jiném PC – to šlo – samo -:)

    Díky

    Dufková

    #8757

    admin
    Keymaster
    Web

    A jaký máte v novém okně pro nahrávání text? mělo by tam bý něco takového:

    Vyberte soubory k nahrání

    Maximální velikost nahrávaného souboru: 25MB

    Používáte nahrávání pomocí Flashe. Objevily se nějaké problémy? Zkuste raději jednoduché nahrávání pomocí prohlížeče.

    Jakmile bude soubor nahrán, můžete přidat jeho titulek a popis.

    Jaký používáte prohlížeč? Ještě mě napadá, jestli máte v prohlížeči na jiném počítači nainstalovaný Flash? Hromadné nahrávání obrázků totiž probíhá prostřednictvím této technologie, která musí být v prohlížeči nainstalována.

    #8758

    dufkova
    Participant
    Web

    Moc děkuji. Nainstalovala jsem a JE TO!! -:)Stačí někdy nakopnout. Moc to pomáhá.

    #8759

    admin
    Keymaster
    Web

    Výborně. Jsme rádi, když se nakonec vše vysvětlí a můžeme téma uzavřít jako vyřešené :-)

    #8760

    obez
    Participant

    Dobrý den.Mám na stránkách poslední aktualizaci WP 3.3.1(CZ) a nainstalovala jsem Slideshow Gallery,kam bych ráda vložila většinu již publikovaných obrázků na svém webu,které jsou uloženy v Mediích.Máte pro mne jednoduchý návod,jak obrázky z Médií jednoduše a hromadně přesunout do Slideshow,abych nemusela všechno nahrávat znova obrázek po obrázku z PC?Předem děkuji za váš čas :-)

    #8761

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jde o plugin Slideshow Gallery, tak tam není myslím potřeba obrázky nikam převádět. Plugin funguje tak, že do každého příspěvku (na konkrétní zvolené místo) vložíte zkrácený zápis [slideshow] a on automaticky vezme nahrané obrázky a zařadí je do této slideshow. Asi by to šlo udělat i automaticky pro všechny příspěvky, ale tohle by mohlo také dostatečně fungovat. Případně zkuste podrobněji popsat, co přesně nefunguje nebo čeho chcete dosáhnout…

    #8762

    obez
    Participant

    Dobrý den,podrobněji bych svůj záměr popsala takto.

    Mám nainstalovám plugin Slideshow Gallery.Galerie je zatím prázdná,obrázky v ní obsaženy zatím nejsou..Chci ji však naplnit výběrem obrázků,z nichž mám mnohé již zveřejněny na webu,jsou tudíž dávno obsaženy v administraci-Média.No a nevěděla jsem, jak si vše zjednodušit,abych obrázky z adminu-Medií nemusela znovu nahrávat a postupně upravovat a vkládat do této SlideshowG.Plugin jsem zkoušela poprvé.

    Nakonec jsem si tu práci dala a fota jednotlivě naskládala,ale opět jsem narazila na malý problém správně nastavit velikost obrázků,byl to občas oříšek a to hlavně v případě různých velikostí obrázků,tak,aby se přizpůsobily přirozeně velikosti zvoleného náhledového okénka. Složitě tak upravuji obrázek od obrázku tak,aby se do jednotné velikosti náhledového okénka vešel celý a hezky vycentorovaný.Občas totiž obrázek uskočí..Vždy nejprve upravím fotku,nahraji upravenou a skopíruji umístění a vložím do galerie.Ale stane se,že v galerii opět něco uskočí a v celku to nevypadá dobře..Asi to dělám příliš komplikovaně a neohrabaně,co myslíte, dá se to usnadnit a hlavně,je mi rozumnět? :-)

    Mockrát děkuji za Vaši trpělivost.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti