klientská zóna s obsahem ke stažení

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) klientská zóna s obsahem ke stažení

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  wonderichter a poslední změna je stará 5 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33232

    wonderichter
    Participant

    Dobrý den / ahoj :-)
    Hledám způsob, jak vytvořit klientskou zónu, do které se přihlásí zákazník a bude si moci stahovat pdf se smlouvami, které s námi uzavřel. Je však velmi žádoucí, aby se k daným souborům nemohl dostat nikdo jiný.
    Napadlo mě původně přihlášení do ftp, které by vylistovalo soubory ve složce daného klienta (každý by měl svojí složku se spec. přístupem).
    Nějaký nápad? :-)

    #35737

    wonderichter
    Participant

    Nikdo žádný nápad? :-(

    #35750

    Jakub
    Participant
    Web

    Nejjednodušší řešení bude zaheslovaná stránka pro daného klienta. Případně využít nějaký plugin pro vytvoření členské sekce. Záleží jak konkrétně to má ve výsledku vypadat.

    #35761

    Lucie
    Participant
    Web

    Zaheslování stránky a předání hesla klienotvi je asi nejjednodušší řešení,nicméně z mého pohledu bych toto vůbec takto neřešila. Dle mého neexistuje na 100% bezpečný server, který by hacker nedokázal prolomit a už vůbec bych si to netroufla vzhledem k GDPR. Můžete s WP 100% zajistit, že se k daným smlouvám a citlivým datům přes web nikdo nedostane? A uzavřené smlouvy s daty a podmínkami mi přijdou hodně ošemetná věc.

    Řešením by asi bylo nějaké externí úložiště, kam by klienti měli přístup, možná řešení FTP, jak jste navrhoval, nicméně bych toto rozhodně nepropojovala s webem. Pokud by šlo jen o standardní formuláře (šablony), pak ano, nikoliv však s daty klientů.

    #35762

    wonderichter
    Participant

    Nejideálnější je dle mého HTACCESS nebo jak se to jmenuje avšak to by bylo spojeno s ručním vytvářením stránek vypisujících soubory daného uživatele, a to je nepředstavitelné. Ideál je, aby se klient nějak přihlásil do htaccess – svojí složky a program by mu vylistoval všechny soubory v jeho složce… :-/

    #35970

    martV
    Participant

    Ahoj.Našel jsi nějaké řešení – třeba kombinaci pluginů? Popravdě – řeším totéž a přijde mi to už nad vlastní schopnosti. Pokud chceš probrat – martin.vrba@volny.cz.

    #35972

    admin
    Keymaster
    Web

    Občas používám pro podobné účely plugin Paid Memberships Pro, kde je možné zobrazovat zvolený obsah (tedy i odkazy na soubory) pro přihlášené členy (členství může být i placené).

    Ale tady to asi nepůjde, protože by bylo potřeba ke každému uživateli nahrát konkrétní soubory (smlouvy)? Ideálně asi přiřadit soubory k těmto uživatelům, aby byli jejich vlastníky (?) a pak automaticky povolit každému uživateli stahovat pouze jeho soubory (kontrolovat při stažení, zda je přihlášený)? Ale nevím, pár pluginů jsem prošel a žádný z nich to tímto způsobem nedělá, takže nevím…

    Nakonec jsem ještě objevil plugin WP Customer Area, který by to měl teoreticky podle popisu umět, ale netestoval jsem…

    #35977

    wonderichter
    Participant

    Zatím jsem nedořešil. Věnuji se teď jinému problému a k tomuto se za čas vrátím se svěžím nadhledem, doufám :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti