Kalendář: článek s definicí termínu konání pro zobrazení ve widgetu?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Kalendář: článek s definicí termínu konání pro zobrazení ve widgetu?

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ndiver.cz a poslední změna je stará 13 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #836

    ndiver.cz
    Participant
    Web

    Zdravím, máte někdo tip na plugin, který by zobrazoval události, kdy datum konání by se definoval přímo u článku? Nechci zadávat další typ obsahu (událost).

    Příklad:

    Napíšu článek a pod článkem bude pole pro datum konání (od – do); pokud vyplním, po publikaci článku se objeví na webu běžný článek a ve widgetu kalendáře přibyde odkaz, pokud nevyplním datum konání, nic se neděje, článek vyjde, ale bez odkazu v kalendáři.

    Vlastní pole k článku přidám, ale jak pak ve widgetu zobrazovat chronologicky řazené odkazy na články, které mají definovaný termín, to fakt netuším (proto se ptám na plugin, umět programovat asi se neptám vůbec ;)

    Dík za rady

    #7703

    ndiver.cz
    Participant
    Web

    Taxi odpovím sám: http://wordpress.org/extend/plugins/simple-upcoming-events/ dělá téměř to co potřebuju (jen neumožňuje zadat termín konce akce) a funguje tak, jak jsem popsal v příkladu (pod článkem přidám nové pole a vyplním datum).

    Výsledek je na http://www.ndiver.cz v levém sloupci jako “Pozvánky” (lehce upravené, tak aby se nezobrazoval datum akce dokud se nenajede myší na odkaz).

    #7704

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky moc za odpověď, i na webu to u vás vypadá dobře.

    V oblasti pluginů pro kalendáře a různé akce je situace vcelku složitá a málokdy existuje něco přesně podle vašich požadavků. Plugin Simple Upcoming Events neznám, ale už více než rok nebyl autorem aktualizován, takže bych byl opatrný… Podobně fungoval i další plugin Event Calendar (oficiální adresář WordPressu), který už je ale asi také bohužel mrtvý…

    Jinak bych se ale nebránil novějším pluginům využívajícím vlastní typy obsahu (akce, událost). Je to do budoucna jednodušší a efektivnější způsob (dají se pak s událostmi jednoduše provádět různé věci). V podstatě jen musíte zahrnout výpis tohoto obsahu na příspušná místa webu, aby byl klasicky zobrazen mezi všemi příspěvky (podle datumu). Nebo mi uniká nějaký skrytý důvod, proč se “bráníte” vlastním typům obsahu?

    #7705

    ndiver.cz
    Participant
    Web

    O aktualizace pluginu v tuto chvíli strach nemám. Pokud se dostal do stavu, který autorovi vyhovuje (a mně koneckonců také), tak není důvod.

    Vlastním typům obsahu se bráním proto, že je teď nepotřebuju a vlastně ani nevím jak bych je pak do dostal do výpisu na konkrétní stránku spolu s ostatními články a potažmo pak samostatně do widgetu. Je pravděpodobné, že práce s objevováním možností WP by se mi mohla v budoucnu vrátit, ale teď na to prostě nemám čas :-/

    BTW. WP fakt neznám, ndiver.cz vznikl jako experiment při zkoumání možností několika CMS a teď už se mi to nechce přehazovat na Drupal, který jinak používám. Kdybych o WP věděl víc, možná bych se občas netloukl do hlavy, že jsem nezůstal u Drupalu, kde vím jak co udělat ;)

    #7706

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď, vše jasné :-)

    Je pouze otázkou, zda je plugin v ideálním stavu bez nutných oprav nebo ho autor prostě opustil. Ale pokud funguje, tak asi zatím není co řešit…

    Všechno co se naučíš se může časem hodit (neplatí jen o WordPressu), ale pokud máš víc zkušeností s Drupalem a nedostatek času na detailní prozkoumání WordPressu, tak to určitě nemá cenu “hrotit”. Spíše mě jen zajímalo, proč se někdo apriori brání využití nových funkcí pro vlastní typy obsahu…

    P.S. Já se pořád chystám ponořit do Drupalu, abych mohl lépe srovnávat, ale také zatím není bohužel moc času…

    #7707

    ndiver.cz
    Participant
    Web

    Ono to stejně asi budu muset časem přehodnotit, protože když to bude třeba článek s upozorněním na putovní přednášku v různých městech, tak pak vznikne jeden článek, ale potřebuju aby se ve widgetu opakovalo upozornění x krát a to už fakt bude potřeba nějaký robustnější kalendářový plugin a holt se smířím s tím, že budu mít články a akce a ty pak vzájemně provazovat.

    #7708

    ndiver.cz
    Participant
    Web

    Jen doplním (víceméně náhodné) zjištění – Simple Upcomming Events funguje tak, že pokud pod článkem definuju více hodnot pro DATE, zobrazí se odkaz v seznamu akcí pro každý datum sólo viz. ndiver.cz

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti