Je možné u článků neuvádět autora?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Je možné u článků neuvádět autora?

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  polokolo a poslední změna je stará 11 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1747

    polokolo
    Participant

    Dobrý den,

    je možné u jednotlivých článků neuvádět autora, nebo alespoň z jeho jména nedělat klikací odkaz na jeho archiv?

    #11881

    togur
    Participant
    Web

    Výpis autora článku je věcí šablony. Buď budeš muset použít tu, která umožňuje v administraci nastavit pole zobrazované v hlavičce či zápatí článku (např eleganttHemes.com) nebo si kód šablony upravit.

    #11882

    polokolo
    Participant

    Věděl bys, ve kterém souboru a co přesně bych měl upravit? :)

    (Stačí mi smazat vyznačený text “Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené A JEHO AUTOREM JE DOG. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.”)

    #11883

    Lukenzi
    Participant

    bez názvu šablony těžko říct…možná single.php?

    #11884

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jde o zmiňované texty, tak jde o patrně o náš překlad výchozí šablony Twenty Eleven. Nacházejí se na dvou místech:

    1) Soubor content-featured.php (řádky 30 – 34):

    if ( '' != $tag_list ) {
    $utility_text = __( 'This entry was posted in %1$s and tagged %2$s. Bookmark the <a href="%3$s" title="Permalink to %4$s" rel="bookmark">permalink</a>.', 'twentyeleven' );
    } else {
    $utility_text = __( 'This entry was posted in %1$s. Bookmark the <a href="%3$s" title="Permalink to %4$s" rel="bookmark">permalink</a>.', 'twentyeleven' );
    }

    2) Soubor content-single.php (řádky 34 – 40):

    if ( '' != $tag_list ) {
    $utility_text = __( 'This entry was posted in %1$s and tagged %2$s by <a href="%6$s">%5$s</a>. Bookmark the <a href="%3$s" title="Permalink to %4$s" rel="bookmark">permalink</a>.', 'twentyeleven' );
    } elseif ( '' != $categories_list ) {
    $utility_text = __( 'This entry was posted in %1$s by <a href="%6$s">%5$s</a>. Bookmark the <a href="%3$s" title="Permalink to %4$s" rel="bookmark">permalink</a>.', 'twentyeleven' );
    } else {
    $utility_text = __( 'This entry was posted by <a href="%6$s">%5$s</a>. Bookmark the <a href="%3$s" title="Permalink to %4$s" rel="bookmark">permalink</a>.', 'twentyeleven' );
    }

    Stačí tyto řádky z uvedených souborů jednoduše smazat. Problém však nastane při případné aktualizaci šablony, protože budou provedené změny ztraceny. Doporučil bych tedy spíše vytvořit vlastní odvozenou šablonu (anglicky Child theme) a upravené soubory použil zde. Případně můžete zkusit použít také filtr gettext, protože jsou texty lokalizované, tak by asi mělo být možné místo nich vracet prázdný řetězec.

    #11885

    polokolo
    Participant

    Děkuju :)

    #11886

    polokolo
    Participant

    Zjistil jsem, že když si vypnu CSS, autor se pořád zobrazuje pod nadpisem článku, např. takto:

    “Publikováno 22.6.2012 | Autor: Dog”

    Kde v kódu šablony (pořád používám Twenty Eleven) to můžu odstranit (případně z toho nedělat klikací odkaz)?

    #11887

    admin
    Keymaster
    Web

    Nikde to na webu uvedeném v profilu nevidím? A proč by to bylo skryté? Používal jste nějakou úpravu kaskádových stylů, aby to nebylo vidět?

    #11888

    polokolo
    Participant

    U každého článku je napsáno, kdy byl publikován. Když vypnu CSS, je hned vedle toho, kdo je autorem. Žádnou úpravu CSS jsem nedělal

    #11889

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak už to vidím :-) Pokud je na webu pouze jeden autor (uživatel), tak je zobrazení autora automaticky skryto pomocí CSS, konkrétně je pak aplikována třída by-author, která text pro návštěvníky zcela skryje, ale ponechá ho ve zdrojovém kódu.

    V souboru style.css v adresáři šablony to naleznete zde:

    .single-author .entry-meta .by-author {
    display: none;
    }

    Potřebujete to odstranit natvrdo? Podle mě je to zbytečné, návštěvníkům se to nezobrazuje a pokud to někdo náhodou uvidí, tak mu např. uživatelské jméno “admin” stejně nic neřekne…

    #11890

    polokolo
    Participant

    Ano, rád bych to odstranil :)

    Určitě jsou weby, kde se zobrazování autora hodí, ale tento má jen jediného tvůrce a nechci mít u každého článku tenhle zbytečný popisek odkazující na stránku, kde se po kupě zobrazí všechny dosud napsané příspěvky (zbytečná duplicita, i pro vyhledávače, kterým jsem už archív autora zakázal indexovat).

    Jak tedy? :)

    #11891

    admin
    Keymaster
    Web

    Stejně si nejsem zcela jist, čeho chcete dosáhnout? Ukrytí autora před návštěvníky? Tam podle mě stačí toto řešení s využitím stylů, protože nikdo (téměř) nebude zkoumat zdrojový kód stránky. A pokud bude chtít opravdu zjistit autora, tak si ho stejně zjistí, protože bude znát WordPress a tam jednoduše stačí zadat URL adresu:

    domena.cz/?author=1 (či jiné ID) a stejně se zobrazí výpis definovaný podle souboru author.php (v adresáři se šablonou).

    A pokud jde o vyhledávače, tak jim stačí nastavit, aby archiv autora neindexovali a opět to nemusíte moc řešit.

    Aneb než začnu vymýšlet nějaké řešení, tak chci pochopit alespoň trochu smysluplnost :-)

    #11892

    polokolo
    Participant

    Jak říkám: nechci ho zbytečně uvádět, když autor všech článků je stejný, a hlavně se mi nelíbí, že odkazuje na nepěkný archív autora, který obsahuje zbytečnou duplicitu v podobě seznamu všech článků na webu.

    Zakrýt ho jen pomocí css mi nepřijde jako správné řešení, to už si tam rovnou můžu generovat několik dalších řádků nesmyslných symbolů, které budu taky skrývat.

    #11893

    polokolo
    Participant

    Myslel jsem, že je to jednoduchoučký problém…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti