Jaký eshop pro WP

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (9 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  davidulus a poslední změna je stará 10 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3584

    LuCaCZ
    Participant

    Zdravím, jaký eshop byste doporučili pro WordPress? Výhodou je samozřejmě čeština a česká měna.

    Děkuji

    #16247

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Myslím, že poslední dobou tady moc lidí neodpovídá (jen pár vyvolených a to jen na některé typy dotazu) a takové téma by tady kyslo delší čas, takže se nějak pokusím odpovědět…

    Nemám s tím žádné zkušenosti, ale zkuste vyhledávání:

    https://www.separatista.net/forum/search.php?q=eshop

    https://www.separatista.net/forum/search.php?search=nej+eshop&forum_id=0

    popřípadě přímo výsledek jednoho tématu:

    http://wordpress.bigdrobek.com/2011/02/27/eshop-na-wordpressu/

    Doufám, že odpovědí alespoň trochu pomohu

    #16248

    Musilda
    Participant
    Web

    Osobně doporučuji WooCommerce.

    Taky přidám odkaz: http://musilda.cz/6-eshop-pluginu-p/

    Už delší dobu se chystám, že udělám návod, ale zatím jsem se k tomu nedokopal.

    #16249

    admin
    Keymaster
    Web

    Česká měna jde snad nastavit u každého pluginu pro eshop.

    Osobně používám WP e-Commerce, který snad postupně chytil druhý dech, vycházejí pravidelně nové verze a obsahuje spoustu hooků pro doprogramování potebných funkcí (a existuje i mnoho rozšiřujících pluginů). Také se už dlouho chystám na nějaký článek s tipy a triky pro tento plugin, zejména pro české prostředí, ale zatím nebyl bohužel čas…

    Doporučuji vybrat jeden plugin, zaměřit se na něj a pořádně se mu věnovat. Jakmile ho pořádně poznáte, tak se s ním naučíte dělat vše, co potřebujete…

    #16250

    Petr
    Participant
    Web

    Vyzkoušel jsem WP e-Commerce a WooCommerce a dal jsem přednost WooCommerce. Hlavním důvodem byla snadná integrace do šablony, kterou používám (nejsem programátor), WP eCommerce dělal problémy, bylo by hodně práce s úpravami a také jsem narazil na problémy s češtinou.

    Ani WooCommerce není ale úplně bezproblematický, nevýhodou je z mého pohledu poněkud nesnadná orientace v php souborech a css, pokud potřebujete něco upravit, nemohu používat recenze (= komentáře), protože text recenze se mě přepisuje přes jiné texty či obrázky na stránce.

    A navíc mám podezření, že instalace WooCommerce byla příčinou chybového chování komentářů u článků, které přestaly jít vkládat a zobrazují chybovou stránku s hláškou “CHYBA: Zadejte prosím nějaký text komentáře.”, přestože všechna pole formuláře jsou vyplněna.

    #16251

    admin
    Keymaster
    Web

    Každý plugin má určitě své chyby, díky za názor!

    Také jsem u WP e-Commerce na nějaké problémy narazil, ale bylo možné je vcelku snadno vyřešit a nahlásit vývojářům, aby to opravili přímo ve zdrojovém kódu. Pokud se dobře pamatuji, tak jsem plugin nasadil do nějaké jednoduché blogovací šablony a po několika úpravách kaskádových stylů to bylo víceméně bez problémů (nějaké pozitivní změny související s implementací byly zejména v posledních verzích). Ale také to není ideální, vývojáři ještě potřebují nějaký čas :-)

    #16252

    mirek
    Participant

    Narazil jsem na vaše zajímavé téma a jen se přidám s laickou otázkou. Jak jsou obě služby zpoplatněny? Myslím tím pořizovací náklady, náklady na provoz (poukd nějaké jsou), obnova licencí atd.?

    Míra

    #16253

    admin
    Keymaster
    Web

    mirek: Zatím nepoužívám žádný placený doplněk, takže víceméně zdarma (nepočítám samozřejmě vlastní úpravy).

    #16254

    TomasE
    Participant

    Ahoj,

    řeším nasazení e-shopu už docela dlouho, nejdřív jsem používal WP e-Commerce, ale podle mě má spoustu chyb, nepřehlednou dokumentaci a velice laxní podporu tvůrců. Nepodařilo se nám například upravit košík a obsah e-mailů pro klienta tak, aby tam byly všechny informace přehledně uspořádané, atd…

    Jednoznačně lepší je podle mě WooCommerce. Chyb minimum, podpora od vývojářů velice dobrá, dokumentace přehlednější. Dále podstatně větší nabídka doplňků a šablon. Pravdou je, že placené doplňky jsou poněkud dražší než pro WP e-Commerce, ale zase mají lepší podporu. Navíc se dá přes codecanyon.net sehnat většinou alternativní placené doplňky za přijatelnější ceny.

    #16255

    mabak
    Participant

    Snažím se nastavit e-Commerce na svém webu http://www.czechnavy.cz ale nemůžu se dopátrat, jak nastavit poštovné a dopravu pro český trh, jako dobírka, hotově, osobní odběr atd. Na internetu jsou všelijaké návody, ale pořád jen pro anglický trh a paypal. Prosím o radu popř. i zaplatím za programátora.

    zdravý Martin

    #16256

    davidulus
    Participant
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti