Jak vyresit portfolio?

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  kissman a poslední změna je stará 13 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • #730

    kissman
    Participant

    Mam predstavu jakehosi portfolia resp. seznamu projektu a pri kliku na vybrany projekt se o nem zobrazi info. Napadlo me udelat obycejnou stranku, na ni odkazy na dalsi stranky ktere ale budou schovane a pujdou otevrit jen primym linkem. To se mi bohuzel nijak nepovedlo. Napada vas nejake reseni? Pluginu se nebranim…

    #7285

    admin
    Keymaster
    Web

    Rubrika s názvem Portfolio a do ní řazené příspěvky. Výpis příspěvků může být libovolně uzpůsoben (nastylován), aby se zobrazovalo jen to, co potřebujete. Pokud to nechcete míchat s ostatními příspěvky, tak lze udělat totéž, pouze použijete (vytvoříte) vlastní typ obsahu (ve WordPressu 3.0.x) a opět nastylujete výpis podle svého.

    #7286

    kissman
    Participant

    o vlastnim obsahu jsem nekde cetl… bohuzel absolutne nevim jak na to, najdu to v napovede?

    #7287

    kissman
    Participant

    tak jsem si s tim trosku hral a zrada… mam loop redirect na permalink, a nedari se me toho zbavit :-(

    #7288

    admin
    Keymaster
    Web

    Moc jsem nepochopil problém “loop redirect na permalink”? Zkus to popsat trochu podrobněji…

    #7289

    kissman
    Participant

    vytvoril jsem vlastni obsah a pojmenoval ho “reference”… predtim mi uz ale na permalink site.xy/reference smeroval permalink na stranku reference no a ted kdyz chci pristoupit na stranku reference (vlastni obsah jsem odebral) tak dostanu jen chybu “Smyčka při přesměrování – Server přesměrovává požadavky na tuto adresu sám na sebe a to takovým způsobem, které zabraňují jejich dokončení.”

    #7290

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha… Ale stránka může mít podle mě stejný slug jako vlastní typ obsahu (pro tyto účely se myslím často používá i jako jejich rozcestník). Nepoužíváš nějaký plugin, který by to mohl způsobovat? Jakou máš nastavenou strukturu trvalých odkazů (zkus ji ještě jednou přeuložit)?

    #7291

    kissman
    Participant

    tak znovu ulozeni struktury trvalych odkazu nepomohlo (zmena pomuze, ale pouzivam %postname%/ a u toho bych rad zustal)

    Pouzivam tyto pluginy a s tim nikdy problem nebyl. V pluginu Redirections je nastaveno jen presmerovani stranky z menu na jiny odkaz:

    Cool Ryan Easy Popups – Add Descriptive Popups to entice your readers with messages, opt-ins, and more!

    Google Integrate – Integrate Google services (Analytics, Webmaster Tools, etc.) with Your Blog.

    Miniposts – An approach to “asides”, or small posts. Allows you to mark entries as “mini” posts and handle them differently than normal posts.

    My Page Order – My Page Order allows you to set the order of pages through a drag and drop interface. The default method of setting the order page by page is extremely clumsy, especially with a large number of pages.

    No Comments On Pages – When activated, disables posting of comments to pages and hides all existing ones.

    Redirection – Manage all your 301 redirects and monitor 404 errors

    #7292

    kissman
    Participant

    tak se mi to podarilo vyresit, nahral jsem znovu generovany .htacces a chodi to :-) ted se jeste optam, existuje odzkouseny plugin ktery umi po najeti na text zobrazit bublinu s dalsim infem? Nepriklad budu mit seznam klientu a po najeti na klienta se mi zobrazi dalsi info o nem – par obrazku a textovy popis)

    #7293

    admin
    Keymaster
    Web

    To je podivné, raději zkontroluj chování pluginů, např. Redirection může modifikovat .htaccess a když ho přepíšeš výchozím souborem z čistého WordPressu, tak může tento (nebo jiný) plugin přestat správně fungovat…

    Jeden z pluginů pro zobrazení informací po najetí je např. Explanatory Dictionary, ale nevím, jak je to s obrázky. Slouží spíše pro kratší text. Pro tvoje účely bude asi vhodnější udělat seznam klientů pomocí vlastního typu obsahu, vypsat pouze jejich jména (názvy) a pak najít nějaký vhodný JavaScript (např. plugin pro jQuery), který můžeš aplikovat do WordPressu (tedy aby po přejetí myší přes název se zobrazil celý obsah)…

    #7294

    kissman
    Participant

    no, vzhledem k tomu co mi vlastni obsah napachal za paseku :-D uz to radeji zkouset nebudu, nerad delam neco o cem nic nevim :-)

    #7295

    admin
    Keymaster
    Web

    Nebál bych se toho :-) Případné problémy třeba vyřešíme… A pokud nechceš řešit portfolio sám, tak můžeš použít třeba i nějaký z několika existujících pluginů, např. WordPress Portfolio Plugin (WP Portfolio) nebo myPortfolio Plus.

    #7296

    kissman
    Participant

    oba pluginy nejsou to co presne hledam, navic na moji instalaci wp pomerne bugove… (ale to je moje chyba, ne chyba pluginu).

    Zkusim tedy jeste ten obsah, nemel bys nekde link na nejaky studijni material at neco zase nezvoram? :-)

    #7297

    kissman
    Participant

    ted shanim nejakou free alternativu k pluginu http://www.slidedeck.com/ :-) tim bych to porfolio vyresil elegantne a jednoduse…

    #7298

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaké máš s těmi pluginy problémy? Jsou poměrně nově aktualizované, takže by to mělo fungovat bez problémů…

    Detailní studijní materiál pro vlastní typy obsahu najdeš např. zde.

    Nevím, jestli si dobře rozumíme, ale SlideDeck ti to moc vyřešit nepomůže? Zatím jsme řešili, jak vytvořit a spravovat portfolio v administraci, zatímco SlideDeck už řeší pouze jeho zobrazení. Každopádně existuje i Lite verze pluginu pro WordPress (zdarma) pod názvem Content Slider by SlideDeck, která lae umí většinu věcí, např. i využití pro vlastní typy obsahu. Pokud bys chtěl nějaké podobné pluginy, tak hledej v oficiálním adresáři pluginů klíčová slova slide či slider…

    #7299

    kissman
    Participant

    ve slidedecku muzu napsat vlastni obsah do kazdeho slidu ve forme napr. html :-) takze bych mel kazdou referencni firmu v jednom slidu a vypadalo by to pomerne i hezky…

    bohuzel ta varianta zdarma spatne odsazuje zleva :-(

    #7300

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak to vypadá dobře, on už ten SlideDeck bude mít asi nějaké vlastní typy obsahu v sobě zabudované. Ještě mě napadlo, že můžeš zkusit celu nějakou šablonu zaměřenou na portfolio, ale to by se už změnil vzhled celého současného webu.

    Každopádně to odsazování zleva by neměl být problém verze zdarma, ale spíše nějakého nastavení či stylování, zkus sem dát více podrobností…

    #7301

    kissman
    Participant

    jj, taky si myslim ze by to byla jen uprava kodu… ale ten banner s reklamou uz nezkousnu a na full nejsou penize :-( proto hledam alternativu…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti