Jak vypnout generování stránek pro nahrané obrázky ve wordpressu?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak vypnout generování stránek pro nahrané obrázky ve wordpressu?

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  MisaS a poslední změna je stará 4 roky, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #37540

    MisaS
    Participant

    Zdravím,
    objevil se mi jeden problém se nežádoucími stránky obrázků. WordPress mi generuje stránky, ve kterých je pouze obrázek, který je nahraný v knihovně médií a pod ním je možnost komentáře. URL adresa není například https://www.domena.cz/wp-content/uploads/2019/06/nazev-obrazku.jpg, ale https://www.domena.cz/nazev-obrazku/. Tyto stránky se zobrazují hned na první stránce ve výsledcích např. v googlu. V sitemapě tyto url adresy nejsou. Potřebuji to odstranit, a proto bych se Vás ráda zeptala, zda s tímto máte zkušenosti a mohl mi pomoci?
    Děkuji MisaS

    #37541

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, to je standardní chování WordPressu, někdo to má rád (více stránek, více SEO možností), někomu se to nelíbí. Ze své podstaty to myslím samo o sobě “vypnout” nelze, ale můžete ty odkazy přesměrovat na příspěvek, ke kterému je obrázek přiřazen. Podobné nastavení bývá v různých SEO pluginech, případně můžete zkusit samostatný plugin Attachment Pages Redirect.

    #37543

    MisaS
    Participant

    Super, děkuji :) Vyzkouším.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti