Jak vrátím zpět smazané obrázky z Medií?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak vrátím zpět smazané obrázky z Medií?

Štítky: 

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  helenka69 a poslední změna je stará 3 roky, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38825

    helenka69
    Participant

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, jak vrátím zpět všechny obrázky které jsem smazala z Medií? Smazala jsem je proto, protože jsem si myslela, že budu mít více místa a web se mi nebude tolik sekat a dlouho načítat. Problém ale je, že některé obrázky po smazání z Medií na webu zůstali a některé ne. Šlo by to nějak vrátit? Já nevím, třeba nějakou zálohou nebo tak něco.
    Děkuji.

    #38826

    mirekk
    Participant
    Web

    Obávám se, že nijak. Podívejte se na ftp do adresáře wp-content/uploads a tam uvidíte, co máte fyzicky uložené na serveru.
    Ano, šlo by to ze zálohy obnovit, ale má to dvě podmínky: vy musíte mít vytvořenou zálohu databáze těsně před vaším “promazáním” a druhá je ra, že musíte mít zálohu právě toho adresáře wp-content/uploads. Pokud tyto zálohy máte, potom z ní obnovte soubory v té složce a následně obnovte zálohu databáze, vrátíte web do stavu před mazáním souborů.
    Jestliže ale obě tyto podmínky nemáte splněné, nelze obnovit.

    Zálohu adresáře možná máte u svého hostingu, záleží na tom, zda poskytuje tuto službu automaticky a v jakém intervalu, nebo jestli máte zálohování souborů máte zajištěno jinak… Ale pokud nemáte vlastní zálohu databáze, budete stejně muset všechny obrázky, i kdyby byly obnovené z nějaké zálohy, ručně znovu přiřadit.
    Snad jsem to popsal srozumitelně, kdyby bylo něco nejasné, napište.

    #38831

    helenka69
    Participant

    Dobrý den,
    snažila jsem se z toho něco pochopit, a nějak to najít, ale marně. :D Kdyby jste byl tak hodný, a nějak více to znovu podrobně popsal, kde a co jak najít. :) Pokusila jsem se i vložit odkaz, ale napsalo mi to toto: (příloha). Moc neznám fungování webu, takže jsem úplný amatér. :D
    Každopádně mockrát děkuji! :)

    #38833

    mirekk
    Participant
    Web

    Takto se do toho adresáře nepodíváte. Tedy – podíváte, ale jen na konkrétní soubor, k němuž budete znát zbytek adresy, tedy jeho název.
    Já ale mluvil o přístupu do adresáře přes ftp. Každý poskytovatel hostingu umožňuje spravovat soubory na hostingu přes ftp. Přístupové údaje jste určitě dostala při zřizování svého hostingu, pokud jste si je neuložila, určitě se k nim dostanete v administraci svého hostingu. Nevím, kde máte hosting zřízen, já bych mohl poradit jen v případě, že byste měla Wedos, s jinými nemám zkušenosti.

    Edit: Takže: přestože jste začernila adresu webu (nechápu tedy proč, když žádáte pomoc a adresa webu není nic tajného), nechala jste ji v adrese dále ve screenu a tím pádem vidím, že jste u Wedos. Jděte tedy do administrace svého hostingu, po přihlášení v sekci Webhosting klikněte na Seznam webhostingů, dále na název svého hostingu, potom vyberte v levém menu v sekci Webhosting položku WebFTP. Otevře se vám okno k zadání přístupových údajů do ftp. A tam už si v adresářích najdete ten, který potřebujete.

    #38834

    helenka69
    Participant

    Dobrý den,
    ani nevím, proč jsem to začernila, ale to je jedno. Ano mám Wedos. :D Přesto jsem vše úspěšně našla, přihlásila, atd. Akorát nevím, jak to tedy ”obnovit”? Našla jsem ty obrázky, vybrala jsem vše a teď je mám stáhnout, nebo nahrát?
    Každopádně děkuji mnohokrát! :)

    #38835

    mirekk
    Participant
    Web

    Protože obrázky máte sice na serveru, ale nemáte (předpokládám) zálohu databáze z doby před “mazáním”, je asi jen jedna možnost. Ty obrázky, které vám teď v médiích chybí, sice máte na serveru, ale chybí k nim informace v databázi.
    Takže si ty “chybějící smazané” obrázky stáhněte ze serveru (použijte ftp) na svůj počítač, potom je ze serveru můžete smazat. Následně je už z administrace webu znovu nahrajte do médií (lze to i hromadně) a potom je budete muset v každém příspěvku, kde mají být, znovu ručně doplnit.
    Nevím, nedíval jsem se na váš web, kolik vám jich asi tak může chybět, bude to asi otročina, ale já jinou možnost neznám.

    Jen se ještě zeptám, než začnete něco dělat: v Médiích nemáte z těch obrázků vůbec nic? Ani informaci o obrázku a jen chybějící náhled toho obrázku? Pokud by tam byl název obrázku spolu s dalšími informacemi a jen chyběl jeho náhled, dá se to zachránit poměrně jednoduše

    #38837

    helenka69
    Participant

    Dobrý den,
    když jsem smazala všechny obrázky, některé na webu nejsou ale některé ano, ale v Mediích nic není. Na webu jsou i videa, která nejdou spustit, jelikož jsem vymazala i videa. Každopádně tam, kde obrázek není, píše to toto: (příloha).

    #38840

    mirekk
    Participant
    Web

    Takže vám nezbývá nic jineho, než vsechno znovu nahrát a znovu vlozit do příspěvků

    #38842

    helenka69
    Participant

    Oki,
    děkuji moc, nějak to zkusím, a ještě se ozvu jak to dopadlo.
    Ještě jednou mnohokrát děkuji, jste zlatej!

    Dobrý den,
    bohužel jsem zjistila, že všechny ty obrázky, co jsem si stáhla již mám v Médiích… (když jsem vše vymazala z Medií, tak tam nějaké zůstali). Takže ty, které nejsou, nejsou na http://FTP... :C

    #38844

    mirekk
    Participant
    Web

    Zkuste ještě požádat Wedos o obnovu adresáře ze zálohy k určitému datu. Pokud ovšem zálohu budou mít. Z administrace hostingu pomocí chatu zkuste požádat podporu. Ale pravděpodobně to budete platit.
    Jestliže ale obnova od Wedosu nebude možná, obrazky budete muset znovu udělat.
    Víc možností potom už není. Držím palce. A do budoucna doporučuji zálohovat si pravidelně jak databázi (je to otázka minuty), tak i důležité adresáře. Média je pro mě ten nejdůležitější a také největší.

    #38845

    helenka69
    Participant

    Dobrý den,
    včera jsem dávala na web tedy nové obrázky, a web je v kompletní ”rekonstrukci”. Bohužel nevím jak to zálohovat?
    Každopádně děkuji moc za vaši pomoc. :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti