jak smazat widget?

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2331

    wolowitz
    Participant
    Web

    Na stránkách se objevuje nadpis starého widgetu. Ve WP menu ale už neexistuje.???

    #13064

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud není widget zobrazen v postranním panelu v administraci (menu Vzhled – Widgety), tak to může mít různé příčiny:

    1) Na webu je používáno cachování a celá stránka se načítá přímo z paměti.

    2) Soubor pro zobrazení postranního panelu s widgety (sidebar.php) obsahuje i funkce, které zobrazují podobný obsah jako widgety, ale nejsou to widgety, jsou to natvrdo definované funkce v souboru sidebar.php. Pokud je problém na webu uvedeném v profilu, tak tam je použita šablona GameVision ve verzi 3.0 (doporučuji aktualizovat na nejnovější 4.1) a soubor sidebar.php obsahuje několik funkcí (Nejnovější příspěvky, Archiv, Kalendář, Odkazy a další), které se zobrazí v případě, kdy nemáte žádný aktivní widget. Stačí aktivovat např. jeden jednoduchý textový widget a vše by mělo zmizet (samozřejmě kromě toho textového widgetu). A pokud tam nechcete nic, tak to budete muset odstranit přímo z esouboru sidebar.php. Tato možnost je také podrobně popsána přímo v Nápovědě (záložka vpravo nahoře v administraci) přímo v menu Vzhled – Widgety. Na záložce “Ztracené widgety” je konkrétně uvedeno:

    U mnoha šablon jsou na webu po prvotní instalaci zobrazovány v některých oblastech různé informace, které však nejsou na této stránce pro správu widgetů v příslušné oblasti vůbec nastaveny. Jakmile však provedete v konkrétní oblasti první změnu (např. přidání nového widgetu), tak všechny výchozí informace z webu zmizí (kromě přidaného widgetu) a pokud tam chcete některé zachovat, tak budete muset do oblasti ručně přesunout odpovídající widgety ze sekce Dostupné widgety.

    Pokud se problém přesto nepodaří vyřešit, tak klidně napište…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti