Jak přesunout příspěvky včetně fotek, autorů a rubrik na nový wordpress

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak přesunout příspěvky včetně fotek, autorů a rubrik na nový wordpress

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Andrew1819 a poslední změna je stará 3 roky, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36794

    Tomas Tecl
    Participant

    Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak spolehlivě přesunout příspěvky s fotkami, autory a rubrikami na nově nainstalovaný wordpress?

    Samozřejmě pokud se to už řešilo budu rád za odkaz.

    Děkuji Vám mnohokrát za odpověď Tomáš.

    #36795

    Tomas Tecl
    Participant

    Nebo mě napadá ještě jedna možnost, pokud by to bylo možné jak přeinstalovat wordpress se zachováním výše uvedeného.

    #36799

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, na přesun existují nejrůznější pluginy, ale nejjednodušší, nejrychlejší a podle mě nejčistější řešení je přesun contentu pomocí FTP a exportu/importu databáze. Ono totiž v případě, že je ten web trošku rozsáhlejší a máte velké množství fotek, tak se může stát, že ten plugin spadne na timeoutu a session v prohlížeči. Toto mám ze své vlastní zkušenosti, kdy jsem stěhoval weby, které mají kolem 200 tisíc položek a několik GB velikosti. Nezapomeňte, že wordpress si vytváří pomocné soubory u fotek podle toho jakou používáte šablonu a někdy z té jedné originální fotky udělá až 15 kopií. Takže když máte 1000 fotek u článků, tak je z toho rázem 15000 souborů.

    Content – vlastně celý obsah webu – pluginy, fotky, vložené soubory atd.
    Přihlásíte se pomocí FTP ke svému starému webu a vše co máte v adresáři wp_content si zazálohujete/zkopírujete buď k sobě na svůj disk a nebo přímo na nový web, opět do adresáře wp_content

    Databáze:
    Pomocí údajů, které jste dostal ke svému hostingu se přihlásíte přes phpMyAdmin ke své databázi. Zde uděláte kompletní export – záložka export a jako způsob exportu zvolte rychlý, bez jakéhokoliv nastavování. Pak se přihlásíte k databázi na novém hostingu a uděláte import – záložka import a dáte vybrat soubor na svém počítači.

    Nastavení wp-config.php:
    Zkopírujte soubor wp-config.php ze starého hostingu do nového, ale musíte změnit přihlašovací údaje, které tento soubor obsahuje. Konkrétně se jedná o tyto položky – název databáze, uživatelské jméno k databázi, heslo, url, kde je databáze uložená, poslední 2 položky většinou zůstávají stejné.

    /** The name of the database for WordPress */
    define('DB_NAME', 'database_name_here');
    /** MySQL database username */
    define('DB_USER', 'username_here');
    /** MySQL database password */
    define('DB_PASSWORD', 'password_here');
    /** MySQL hostname */
    define('DB_HOST', 'localhost');
    /** Database Charset to use in creating database tables. */
    define('DB_CHARSET', 'utf8');
    /** The Database Collate type. Don't change this if in doubt. */
    define('DB_COLLATE', '');

    Nastavení .htaccess
    Z největší pravděpodobností používáte nějaká nastavení v souboru .htaccess, takže tento soubor zkopírujte ze starého hostingu na nový.

    V případě, že používáte nějaký plugin pro galerie (např. NextGen Gallery) tak ta konkrétně si vytváří zvlášť adresář v rootu na FTP (gallery), kde jsou uložené fotky z galerií. Tak celý tento adresář si zkopírujete pomocí FTP ze starého hostingu na nový. Toto platí pro případně nějaké jiné specifické pluginy, které případně používáte.

    Pokud by jste zůstal na stejném hostingu a pouze chtěl přeinstalovat wordpress “z čisté vody”, tak se nevyhnete záloze výše uvedených položek, jako je content, databáze, gallery, wp-config.php, .htaccess atd. Obecně je v této chvíli nejlepší řešení si pomocí FTP udělat kopii někde k sobě na lokální počítač, udělat reinstalaci a pak přes FTP tyto položky nakopírovat + importovat databázi.

    #36810

    Tomas Tecl
    Participant

    Dobrý den, velice děkuji za srozumitelnou odpověď.

    Dnes v noci to zkusím, a ještě dotaz chci nový wordpress předělat na multisite ve stylu adresářů http://www.web.cz/dalsimutace/ ne subdomén (protože jsem zjistil že adresáře jdou udělat jen na novém wordpresu, a po měsící už jen subdomény) mám wp_content a databázi nahrát před nebo po zprovozenění multisite?

    Děkuji Tom.

    #36863

    Tomas Tecl
    Participant

    Tak vše se podařilo, děkuji Tom.

    #39004

    Andrew1819
    Participant

    Dobrý den,

    1, Postupoval jsem dle výše uvedeného návodu avšak webové stránky nefungují a píšou: “kritická chyba webu”.

    2, Zkusil jsem tedy upravit databázové tabulky:
    UPDATE wp_options SET option_value
    UPDATE wp_posts SET guid
    UPDATE wp_posts SET post_content
    UPDATE wp_postmeta SET meta_value
    Žádná změna

    3, Stáhnul jsem si tedy plugin WP Migration a databázi jsem vygeneroval přes tento plugin s upravenýma cestami. Zase žádná změna, pořád stejná chyba.

    4, Stáhnul jsem a použil plugin All-in-One WP Migration. Exportovat web šel ale když dám import na novém webu tak se sice spustí ale zůstane na 0% a dál to nejde.

    Můžete mi s tím poradit? Už jsem z toho totálně na nervy :-/ Musí se nějak upravit ještě ten soubor .htaccess?

    Ještě upřesním, že web mám nahraný na localhostu a chci ho přesunout na webhosting.

    Předem díky za odpověď!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti