Jak nejjednodušeji udělat tento dotaz

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Jak nejjednodušeji udělat tento dotaz

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30310

    apoca
    Participant

    Dobrý den všem, zkusím Vám popsat svůj problém, snad to půjde pochopit.

    Mám X výrobků v cenové kategorii dejme tomu 20-50 Kč a dalších Y výrobků v kategorii 50-100 Kc s nějakými parametry. Parametr 1, Parametr 2, Parametr 3 a Parametr 4. Každý parametr je vyjádřen bodově , kdy více bodů znamená lepší hodnocení.

    Tyto parametry je potřeba vždy jinak poskládat, proto jsou ještě v dalším kroku odliseny prioritou 1,2,3,4. Priorita 1 znamená vynasob daný parametr 10, priorita 2 znamená vynasob parametr 5 atd.

    Potřeboval bych poradit zda neexistuje pokud možno plugin do wordpressu, který by zvládl následující dotaz

    Z tabulky vyber výrobek z cenové kategorie 50-100 Kc, který je nejlepší v bodovem součtu, kdy

    Priorita 1 = Parametr 4
    Priorita 2 = Parametr 3
    Priorita 3 = Parametr 1
    Priorita 4 = Parametr 2

    Tento výrobek mi ukaž.

    Snad jsem to trošku popsal… Jde mi o to jak to udělat co nejjednodušeji, programování nerozumím, proto bych uvítal wordpress plugin.

    Budu moc rád pokud mi někdo zkusí poradit. Díky moc :-)

    #30311

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakým způsobem máte uložená data? Používáte WooCommerce nebo nějaký jiný plugin? Cenová kategorie je nějak označena nebo se jen zařazuje klasická cena? A “parametry” jsou uživatelská pole nebo třeba vlastnosti (WooCommerce) nebo nějaké vlastní taxonomie?

    #30334

    apoca
    Participant

    S tímto problémem jsem teprve na začátku. Databáze (data) jsou zatím uložena jen ve formě excel tabulky v PC.

    Tzn. Tabulka má vždy sloupec k danému parametru (cena, výdrž, výkon atp.)

    Snažím se přijít na to, jak ve wordpressu udělat “interaktivní web”, kdy na základě odpovědí na jednoduché otázky (stlačením tlačítka u jednotlivé odpovědi) wordpress odkazoval na různé stránky.

    Dám příklad:

    Na stránce o fotoaparátech si zákazník neví rady s výběrem , spustí “Poradce při výběru fotoaparátu” kde bude

    1) Kolik jste ochotni investovat do fotoaparátu? – Zvolí jednu z možností cenové kategorie, např . 15 – 20 000 Kč a stránka ho pošle na otázku číslo dvě, která se bude týkat fotoaparátu 15 – 20 000 Kč

    2) Zrcadlovka, Bez-zrcadlovka, Kompakt- Zákazník opět zvolí jednu z možností (např Kompakt) a web ho automaticky posune na další stránku týkající se odpovědi “Kompakt do 15-20 000 Kč”

    Mou představu jsem našel například zde https://www.android.com/phones/whichphone/

    #30389

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha :-) K tomu bych měl několik poznámek:

    – Opravdu pro tento web potřebujete WordPress? Má to nějaké speciální výhody? nestačí jen nějaká samostatná interaktivní aplikace?

    – Poté, co data naimportujete, tak chcete mít možnost je třeba z administrace WordPressu upravovat (jako příspěvky) nebo s nimi nějak pracovat? Nebo budou třeba nějak napojena na příspěvky?

    – Odkazovaný web používá nějakou vlastní Javascriptovou aplikaci (ideální pro různé interaktivní weby), vypadá to dobře, ale obávám se, že nic podobného nějaký plugin umět nebude. Určitě jsou třeba různé formulářové pluginy (např. Gravity Forms), který to pomocí doprogramovaného Ajaxu zvládnou, ale potom budete muset data naimportovat tak, aby s nimi tyto pluginy uměly pracovat.

    – Nejdříve bych se tedy zaměřil spíš na to, jak by to mělo opravdu na webu vypadat (a jaké jsou možné ústupky od ideálního vzoru), potom bych pro tyto účely zvolil vhodné technické řešení a až nakonec bych řešil data, protože je v podstatě jedno, kam je uložíte, záleží na tom jak bude fungovat frontend. I v rámci WordPressu to může být samostatná tabulka nebo se použijí postmeta a terms nebo se třeba vůbec nepoužije WordPress :-)

    Pokud to chcete realizovat (či konzultovat) v rámci placené zakázky, tak se klidně ozvěte, ale můžeme to řešit i tady na fóru. Jen to bude bez konkrétní specifikace spíše takové obecnější…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti