Jak na fotogalerii?

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (6 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1132

    Michaela
    Participant

    Ahoj,

    jsem začátečník a mám takový malý problém. Potřebuji na stránkách vytvořit fotogalerii tak, aby to bylo ve složkách. Např. Prostory MC, Karneval, Táta Fest apod. Jde mi o to, aby se při otevření stránky Fotogalerie zobrazily složky a návštěvník si tak mohl vybrat, jakou složku si chce prohlédnout. A aby po rozkliknutí složky vyjela fota.

    Je to vůbec možné?

    Předem moc děkuji za odpověď a za případnou pomoc.

    #9087

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Fotogalerií jako pluginů je pro WordPress hodně, uvedl jsem pouze NextGen, kvůli tomu, že ho hodně lidí používá a je v češtině.

    NextGEN Gallery


    Jedna z nejpoužívanějších fotogalerií i s českým překladem.

    Demo: http://nextgen-gallery.com/

    Download: http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

    Návod na instalaci: http://www.cwordpress.cz/pluginy/galerie-nextgen.html

    Shrnutí skriptů pro WP: http://codex.wordpress.org/Photoblogs_and_Galleries

    Články:

    http://visionwidget.com/inspiration/web/68-wordpress-photo-gallery-plugins.html

    http://techpp.com/2009/06/18/top-10-wordpress-gallery-plugins/

    #9088

    mirekk
    Participant
    Web

    A když už jsme u NextGen: nedalo mi to a po tomto příspěvku jsem ho na zkoušku nainstaloval. Ale nevytvoří se mi databázová tabulka. Nevím, jestli je chyba ve mě… Používám předponu wp_

    #9089

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Máte aktuální verzi WordPressu i pluginu NextGEN Gallery? Jakou to přesně vypíše chybu?

    #9090

    mirekk
    Participant
    Web

    WP 3.2.1 a NextGen 1.8.3. Jen jsem do něj dal čwštinu, nic víc. Zkoušel jsem instalaci z WP i manuálně kopírovat.

    Napíše mi že mám nechat provést kontrolu databáze a pak že databáze neexistuje. A opravdu se mi nevytvoří, díval jsem se do phpMyAdmin

    #9091

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Zajímavé, s podobným problémem jsem se ještě nesetkal. Můžete nám poslat přihlašovací údaje (administrátor WordPressu a FTP) k dotyčnému webu na email pavelevap@separatista.net? Zkusíme se na to podívat…

    Michaela: Přehledný návod na využití tohoto pluginu vyšel nedávno zde (anglicky, ale podle obrázků lze pochopit mnohé).

    #9092

    petra
    Participant

    Dobrý den,

    jsem taky začátečník a mám problém s Nextgen gallery. Když chci přidat novou galerii, vždy mi to napíše:

    Nelze vytvořit adresář wp-content/gallery/found-and-lost/thumbs !

    Server je nastaven na Safe_Mode On!

    Pokud máte problémy, vytvořte adresář wp-content/gallery/found-and-lost a adresář pro náhledy wp-content/gallery/found-and-lost/thumbs s právy 777 ručně!

    Poradili byste mi prosím co s tím?

    Díky, Petra

    #9093

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Byl nakonec problém vyřešen?

    petra: Bohužel má váš hosting aktivován safe_mode, který způsobuje problémy. Jakou verzi pluginu NextGEN Gallery používáte?

    Pokud se nevytvoří ani adresář wp-content/gallery/found-and-lost, tak můžete zkusit nastavit adresářům wp-content a gallery vyšší oprávnění CHMOD (755). Pokud se ale nevytvoří pouze podadresář thumbs, tak už asi budete muset napsat na hosting a požádat je, aby vám safe_mode vypnuli. Mimochodem, jaký používáte hosting? Nebo byste musela tento podadresář vždy vytvořit ručně na FTP, což je ale dost nepohodlné. Možná by šlo nastavení hostingu trochu obejít, ale pak nám budete muset poslat přístupy, abychom to mohli vyzkoušet. Nejdříve však zkuste výše uvedené…

    #9094

    mirekk
    Participant
    Web

    Problém vyřešen nebyl. Znovu se k tomu zkouším vracet, nejde to.

    Právě jsem vám poslal přístupy do administrace a FTP a děkuji předem

    #9095

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Díky za přístupy, díval jsem se na to a myslím, že jsem odhalil problém. Používáte hosting Wedos a při vytvoření nové databáze přijde email s názvem databáze a přístupovými údaji pro dva databázové uživatele. Jeden má všechna práva, zatímco ten druhý má pouze omezená práva (podrobnosti viz manuál). Díval jsem se do souboru wp-config.php a máte tam nastaveného uživatele s omezenými právy (začínající na písmeno w). Zadejte do souboru druhého uživatele s právem vytvářet databázoé tabulky a vše by mělo fungovat.

    Plugin NextGEN Gallery chce totiž po aktivaci vytvořit své vlastní databázové tabulky (což větší pluginy dělají) a nemá k tomu v současné chvíli bohužel oprávnění. Napadá mě, jak je možné, že nebyl problém s jinými pluginy, ale možná jste na hosting teprve nedávno na Wedos přecházel?

    V emailu od Wedosu by mělo být také upozornění:

    POZOR! Instalujete-li CMS či jinou aplikaci pomocí jejího průvodce, použijte databázového uživatele a1234_separatista (protože uživatel w1234_separatista nemá práva pro vytváření tabulek).

    Uživatel s omezenými právy je lepší kvůli bezpečnosti, ale pak vám občas něco nepůjde. Po úspěšném nainstalování pluginu můžete zase uživatele přehodit (až do doby než budete potřebovat vytvářet tabulky, tedy aktivovat nějaký větší plugin).

    #9096

    mirekk
    Participant
    Web

    Prostě jste jednička. Co víc dodat? Děkuju moc. Máte pravdu, vzpomínám si, že někde někdo doporučoval používat přístup w… a samozřejmě mě to nenapadlo jako důvod problému. S jinými pluginy doposud nebyly problémy. No, možná byly, občas se něco nezadařilo, ale přikládal jsem vinu nekompatibilitě s verzí WP. Raději nechám přístup s w.

    Už vše funguje.

    Ještě k mailu: ten starý jsem už nenašel, je to 6 měsíců. Ale nic se neděje, povedlo se

    #9097

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď, asi bych se nebál nechat tam přístupy s adminstrátorskými právy, občas člověk použije plugin, který potřebuje vytvořit tabulku a upravování souboru wp-config.php je pak dost nepohodlné…

    #9098

    bojina
    Participant

    Mám problém s instalací pluginu Next gallery (zkouším různé verze) do WP 3.6 cz. Vždycky se nepíšou nějaké chybové řádky nad a někdy to i spadne, že musím plugin vymazat přes ftp.

    Můžete poradit ? Děkuji

    #9099

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejnovější verze pluginu NextGEN Gallery obsahují bohužel mnoho chyb. Vyzkoušejte buď nejnovější verzi 2.0.14 nebo zkuste starší funkční verzi 1.9.13 (stáhnout) a s aktualizacemi raději pár týdnů počkejte…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti