Jak často měnít šablonu?

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1183

    kubalap
    Participant

    Je to asi těžká otázka, ale zajímá mě váš názor. Jak často by se měla měnit šablona, která není aktualizována, aby byl web po technické stránce 100%? Mám namysli stárnutí šablony s ohledem na aktualizace WP i vývoj netu (nové vyhledávače, nové verze vyhledávačů,…)

    Díky za reakce :)

    #9256

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Osobně bych asi nejprve prověřil samotný vývoj šablony, při něm se totiž může stát chyba. Dále bych potom aktualizovat z každou větší verzí WordPressu, aby se nějáká ta chybička neobjevila. Ohledně optimalizace si myslím, že by měla být zvládnuta při vývoji, jinak samořejmě sledovat aktuální zprávy vyhledávačů.

    Neteyes.cz

    #9257

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý dotaz, ale těžko říci… Z hlediska vyhledávačů není asi potřeba velkých změn (obvykle se to řeší externě např. SEO pluginy). Ale pokud chcete mít v šabloně použité všechny novinky, tak bude třeba ji občas aktualizovat. Pokud se ale podíváte např. na poslední rok, kdy vyšel WordPress 3.1 a 3.2), tak příliš mnoho nových uživatelských funkcí nepřinesly. Šablony tak mohly implementovat např. formáty příspěvků, ale na každém webu nemusí mít tato funkce své opodstatnění.

    Druhou stránkou věci jsou pak vnitřnosti šablony, kdy se s každou novou verzí WordPress objevují nějaká vylepšení pro programátory, která mohou usnadnit práci s tvorbou šablony (a někdy i trochu náročnost na server). Některé starší funkce pak přestávají být nadále podporovány, ale i tak by mělo vše fungovat (WordPress si zakládá na zpětné kompatibilitě).

    Obecně bych to ale asi shrnul tak, že bych přistoupil ke změně šablony v případě:

    – Nějakého problému (výkon serveru, chyby po aktualizaci WordPressu).

    – Chybějící funkčnosti, která je podporována WordPressem, chcete ji využívat a neumíte ji do stávající šablony aplikovat.

    – Opravdu dlouhou dobu nebyla šablona aktualizována a nechcete dělat žádné zásahy sám. V tomto případě je můj osobní odhad cca 2 – 3 roky. Ale zde záleží i na šabloně. Pokud je velmi jednoduchá, tak může bez problémů vydržet i mnohem déle…

    Každopádně je třeba zvážit mnoho různých faktorů, obecně bych ale několik let starou šablonu jako velký problém neviděl… Samozřejmě je ale lepší vybírat šablony, o které se jejich autoři pravidelně a pečlivě starají :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti