is_active_widget

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1376

    zeminem
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    snažím se rozběhnout funkci is_active_widget(), ale bohužel se mi to nedaří. Možná ji chápu špatně, ale podle kodexu jsem pochopil, že mě má informovat return-mixed hodnotou o tom, jestli je, nebo není plugin aktivován. Prošel jsem už hodně verzí zápisu, ale ani jedna nebyla funkční.

    Možný problém by mohl být to, že tuto funkci nepoužívám přímo v plugin directory, ale ještě o úroveň níž a zjistil jsem, že to občas dělá neplechu viz class extends WP_Widget. Jak tedy zjistím co fce potřebuje k životu, nebo jak ji rozjedu? Setkal se s tímto někdo?

    #10341

    admin
    Keymaster
    Web

    Obecně těžko říci. Zkuste sem vložit nějaký jednoduchý příklad zápisu funkce, ideálně použitý ve výchozí šabloně s nějakým výchozím widgetem. Funkce is_active_widget() by měla zjišťovat, zda je konkrétní widget na webu aktivován. Můžete také zkusit nechat vypsat, jaký výsledek funkce aktuálně vrací.

    #10342

    zeminem
    Participant
    Web

    Asi se stačilo jen vyspat…

    <?php if(!is_active_widget(false, false, 'widg01end', false)) echo 'není aktivní'; ?>

    No a už to funguje. Problém byl v tom, že jsem posílal jako parametr pouze to ID, ale ta funkce si jeden parametr přebere jako widget_id, ale když se to zapíše takto, tak to bere jako id_base což je přesně to co jsem potřeboval, protože výstup widget_id není v každé šabloně stejný. Takže jsem to pochopil dobře, ale použil nevhodně.

    Díky za váš čas, snad když někdo bude mít podobně hloupý problém, tak mu toto vlákno pomůže… :)

    #10343

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky moc za zpětnou reakci a vysvětlení problému!

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti