instalace wordpressu automaticky pouziva https?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem instalace wordpressu automaticky pouziva https?

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34586

    Mick
    Participant

    kluci ted jsme nainstalovali na jedne z nasich domen cistou instalaci wordpressu
    a ihned po nainstalovani – aniz bychom museli upravovat htaccess nebo wp-config.php
    tak wordpress jede na https

    je toto normalni?

    nekolik poslednich mesicu vsechny nase domeny jedou s certifikatem letsencrypt
    ale tohle bylo od te doby poprve co jsme “znovu” instalovali novy wordpress na uplne prazdnou domenu (uplne ciste ftp i databaze)

    ..pokud je toto chovani v nejnovejsich verzi wordpressu normalni, odpada tedy uz upravovani htaccess a wp-config.php? nebo i tak je nutne i presto tyto dva soubory upravit? <— timto myslime dve upravi ktere píši níže

    root/wp-config.php

    /** https administrace */
    define('FORCE_SSL_ADMIN', true);

    root/htaccess

    # Force HTTPS
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
    #34587

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, je to normální. Pokud instalujete WordPress na doménu, kde už máte aktivní HTTPS (třeba prostřednictvím LE certifikátu) a hosting ji směruje rovnou na HTTPS, tak už nemusíte nikde nic upravovat.

    P.S. První uvedená úprava v souboru wp-config.php je zcela zbytečná i všude jinde, používá se pouze v případě, kdy chcete mít administraci webu na HTTPS (zabezpečené přihlašování), ale samotný web (frontend) pouze HTTP. A druhá úprava souboru .htaccess se zase používá hlavně v případě, kdy web delší dobu běží na HTTP verzi a chcete návštěvnost a odkazy přesměrovat na nově aktivovanou zabezpečenou verzi, jinak to podle mě také nemá moc smysl (a často to řeší i hosting)…

    #34588

    Mick
    Participant

    Dobre. Dam na tebe a tyto dve modifikace nebudeme tedy uz delat.

    Ale jinak tyto dve dalsi modifikace porad jsou aktualni? Nebo se defaultni wordpress limity apod zmenill take?

    root/htaccess
    php_value max_input_vars 3000

    root/wp-config.php

    /** WP Memory Limit */
    define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');
    define( 'WP_MAX_MEMORY_LIMIT', '256M' );
    #34589

    admin
    Keymaster
    Web

    Přiznám se, že moc netuším, k čemu by to tam mělo být potřeba?

    Navýšení max_input_vars tam je kvůli problémům s menu, které se neukládalo, když obsahovalo mnoho položek? Tyto problémy s menu byly opraveny ve WordPress 4.5.

    A nastavení PHP paměti pomocí konstanty WP_MEMORY_LIMIT (manuál) je u naprosté většiny hostingů k ničemu (máte nějaký povolený maximální memory_limit). Maximálně to můžete řešit někde na vlastním serveru, ale i tam jsem ještě nikdy neviděl, že by to někdo řešil…

    #34590

    Mick
    Participant

    ohledne: max_input_vars
    tohle jsme doted vzdy pouzivali u vetsich temat ktere meli napriklad ruzne “Car listings” apod.

    ohledne: WP_MEMORY_LIMIT
    vlastnime dozivotni licenci WPML se vsema doplnky, takze pouzivame kde to jen jde multijazycnou verzi, a defaultni limit ve wordpressu byl drive 40mb pokud si to pamatuji dobre a to zpusobovalo po nainstalovani wpml “error 500”
    jinak na hostingu jsme vzdy prepsali parametr na maximum coz bylo zrovna tech 256mb ale drive i tak wordpress vyhazoval error 500 s wpml a bylo nutno toto dopripisovat

    doted jsme tyto dve upravv delali automaticky na kazdem novem wordpress webu ale kdyz jste mi ted vnuknul otazku jestli je toto porad aktualni – myslim po tom co jsme se dozvedeli ohledne uprav “force ssl” tak sem si rekl ze se radeji i na toto zeptam abychom treba nedelali nejake modifikace zbytecne navic

    #34591

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud nějaká šablona vyžaduje navýšenou hodnotu max_input_vars, tak je to asi potřeba, ale obecně to samotný WordPress k ničemu nepotřebuje.

    Schválně se podívejte na konkrétní kód: Pokud máte u hostingu natvrdo nastavený memory_limit (např. Wedos má 128 MB) a nemůžete si ho tam sami skriptem měnit, tak se WP_MEMORY_LIMIT automaticky nastaví na 128 MB (jde o naprostou většinu hostingů). Pouze pokud máte vlastní server, kde máte povolenou změnu PHP paměti prostřednictvím skriptu, tak dává navýšení WP_MEMORY_LIMIT smysl, protože je defaultně 40 MB (pro Multisite 64 MB). Ale ještě jsem se s podobnou konfigurací nikde nesetkal :-)

    #34593

    Mick
    Participant

    ted jsme poslednich par let u savany kde mame multihosting ktery umi maximalne 256. tak jsme si to vzdy nastavovali takto pres wp_memory_limit

    #34594

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to nevím, jak to má Savana řešené, ale můžete to snadno zkusit. Na nějakém webu s mnoha pluginy můžete nainstalovat ještě např. plugin WP-Memory-Usage a podívat se, zda používá více než 40 MB. A pak stačí odebrat z wp.config.php konstantu WP_MEMORY_LIMIT a uvidíte, zda přestane web fungovat nebo naopak bez problémů pojede a bude využívat třeba 70 MB paměti.

    Všechny výše uvedené věci se vztahují obecně k WordPressu, aneb že by to “nemělo být potřeba”. Pokud má ale konkrétní hosting nějakou specifickou konfiguraci, která brání bezproblémovému provozu WordPressu nebo vyžaduje konkrétní úpravy, tak to sice není ideální, ale musíte se tomu přizpůsobit (hosting má třeba jiné výhody) nebo změnit hosting.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti