instalace wordpress na živý web

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem instalace wordpress na živý web

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  LUC a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30142

    LUC
    Participant

    ahoj,
    potřeboval bych poradit. Mám již funkční web, kde je spoustu fotogalerií a videa, věcí ke stažení a je toho na velikost i počet položek hóóódně. Je to dělané někdy před 15 lety a od té doby se jen přidávalo a vzniklo z toho nekontrolovatelné hnízdo v html, php, .. prostě se na tom vystřídalo spoustu lídí. Co bych ale rád zachoval je, struktura uložených dat (ta mi přijde logická), takže teť bych wordpress rád umístil do rootu a začal to plnit.

    Problém mám jen, že odhaduju nalinkování všeho tak na 10-12 dní a potřebuju, aby web byl pořád funkční. Jde to nějak ošálit, aby mi startoval třeba z index-2.php a pak bych to jen přejmenoval a bylo hotovo? příp. všechno je jinak?

    #30145

    Azifaral
    Participant
    Web

    To že by jste si ten WordPress nainstaloval na stejnou IP adresu by vám asi moc nepomohlo. Já bych to udělal raději tak, že bych si ten WP nainstaloval na jiný hosting s jinou IP adresou, samozřejmě je tu alternativa instalace na lokálním počítači, a potom si jenom nadefinujete v souboru hosts tu IP adresu s danou url adresou a takto si můžete ten web připravovat na těch správných url adresách a především ve finále můžete ten web spustit jen tak, že uděláte změny DNS a stále vám ten původní web někde existuje a je možné se na něj v případě potřeby jednoduše vrátit. Navíc by jste musel pro dokončení udělat změny url adres v databázi, což je pěkně otravné.

    Takto jsem to dělal já když jsem přesunoval náš magazín http://www.profimoda.cz, který obsahoval cca 400 článků + 100 galerií se stovkami fotek a on běžel na OpenCMS a přesunoval jsem jej na WP. Takto si můžete i připravit případné podmíněné přesměrování (redirect 301), které asi ze začátku taky budete potřebovat, protože některé adresy prostě budete mít jinak než na stávajícím webu a máte je zaindexované. A teprve když to máte komplet připravené tak uděláte tu změnu DNS. A nebo pokud jste si ten web připravoval na lokále či provizorním hostingu smažete starý obsah a nakopírujete nový.

    #30171

    LUC
    Participant

    dekuju za nazor .. ale rozhod sem ze 10 dni proste web pojede v nouzovem rezimu .. cely sem ho dal jeste jednou do adresare root/stara-verze/ a na uvod wp hodim jen hlasku s odkazem “stary web zde”. Nasel jsem plugin plugin – easy-pie-coming-soon tak tam ten odkaz nejak pekne viditelne soupnu a je to.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti