Instalace šablony – není vidět (Diary Theme)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Instalace šablony – není vidět (Diary Theme)

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19089

    Hyrogen
    Participant

    Prosím o pomoc. Dělám nový web na wordpress 3.9.1. a chci použít šablonu Diary ale není vidět v nastavení šablon. Jsou zde jen šablony již předinstalované. Zkoušel jsem šablonu stáhnout a nakopírovat znovu pro případ že byla poškozená ale nic tomu nenasvědčuje.

    Na fóru šablony jsem našel odpověď na podobný dotaz ale moje angličtina nebo znalost WP není asi natolik dobrá abych to pochopil:

    Ok, that time the result was:

    Broken Themes

    The following themes are installed but incomplete. Themes must have a stylesheet and a template.
    Name Description
    diary Stylesheet is missing.

    However the stylesheet is in the folder and it is populated.

    #19090

    Hyrogen
    Participant

    Teď jsem našel starší verzi této šablony a tu lze bez potíží aktivovat. Něco je tedy patrně špatně v šabloně samotné ale netuším co. Poradí někdo prosím?

    #19093

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkusil jsem stáhnout zazipovaný balíček na stránkách šablony WordPress Diary Theme. Následně jsem jeho obsah nahrál do adresáře wp-content/themes/diary/ (podadresář diary je nutné vytvořit, zabalené soubory nejsou ve složce jako je to obvyklé). Šablona (verze 2.0.2) je bez problémů vidět v administraci.

    Zkusil jse ji nainstalovat i automatickým způsobem, kdy se vyhnete případné chybě, tedy menu Vzhled – Šablony – Instalovat – Nahrát šablonu – zvolíte stažený .zip soubor a opět vše bez problémů funguje.

    #19094

    Hyrogen
    Participant

    To je zvláštní, mě se tato verze rozbalí už do složky diary.
    Šablonu jsem do určené složky nahrál přes lokální síť, instalace přes ftp mi nefunguje.

    #19095

    Hyrogen
    Participant

    Teď mě napadlo – co se stane když teď kdy stará verze (1.4) šablony je aktivní, smažu všechny soubory v adresáři diary a nahraji do něj soubory z verze 2.0.2?

    #19096

    admin
    Keymaster
    Web

    Instalace přes FTP mi nefunguje

    Jak přesně nefunguje? Není třeba instalovat přes FTP, stačí webové rozhraní.

    Zkusil jste tu šablonu instalovat na nějakém standardním webu (u hostingu)? Nemohl by být i nějaký problém na lokální síti?

    Pokud tam ty soubory překopírujete a šablona bude přitom aktivní, tak bude buď fungovat (pokud bude vše v pořádku) nebo se automaticky deaktivuje (pokud tam bude nějaký problém s chybějícími soubory či jejich poškozením).

    #19097

    Hyrogen
    Participant

    Tak je to zvláštní ale překopírování souborů s novou verzí pomohlo. Šablona dále normálně funguje. Není mi jasné kde byl problém ale vypadá to že se mi jej podařilo takto oklikou “vyřešit”.

    Děkuji za ochotu.

    #19100

    admin
    Keymaster
    Web

    Podle mě to není možné. Pokud by byla nějak poškozená a nezobrazovala by se v nabídce dostupných šablon, tak by nemohla zůstat ani aktivovaná. Ale můžete to vyzkoušet. Zkuste ji znovu deaktivovat a uvidíte, zda zůstane v nabídce :-)

    #19101

    Hyrogen
    Participant

    Já to raději zkoušet nebudu :-) jsem rád že funguje.
    Každopádně jak říkám – nevím čím přesně to bylo ale tento postup pomohl aniž bych udělal něco navíc…

    #19103

    admin
    Keymaster
    Web

    Je mi to jasné :-) Pořád ale nevíte, zad tento postup opravdu pomohl (nebo se to už podařilo třeba dobře nahrát), to by se potvrdilo až po případné deaktivaci a zmizení šablony… Kdybyste měl chvíli čas a chuť, tak to můžete otestovat. Kdyby se zase objevil problém, tak to můžete trikem opět obejít :-)

    #19105

    Hyrogen
    Participant

    Já bych asi nějaký problém při nahrávání vyloučil, tedy alespoň chybu v postupu. Kopírování souborů proběhlo stejným způsobem, stejně tak se jednalo o ty samé soubory jako při posledním neúspěšném pokusu. Jediné co bylo jiné, že jsem nahrával soubory do složky ve které dříve byla stará verze šablony, toho času aktivní.

    Potřebuji web spustit v termínu tak teď nechci riskovat že mi to na podruhé třeba náhodou nevyjde :-)

    #19109

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to jen chvilka a když se to pokazí, tak tu máte pořád “vynalezený” trik :-) Nebo vlastně uvidíte až to budete přesunovat z lokální sítě na ostrý web, pak si s tím můžete třeba pohrát…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti