-
Dobrý den,
nedaří se mi instalovat pluginy. Vložím zip soubor s pluginem a když dám instalovat objeví se mi:
Nepodařilo se připojit k FTP serveru hradeckralove@kitlab.pef.czu.cz:21
Heslo by mělo být správné. Opravdu už nevím co s tím.
Poraďte mi prosím.
Děkuji.
Jaký máte hosting? Jakou máte verzi WordPressu? Nahrávání obrázků bez problémů funguje? Pluginy nahráváte pomocí menu Pluginy – Instalace pluginů – Nahrát soubor?
Jedná se o WordPress 3.3.2. Adresa je http://kitlab.pef.czu.cz/1213zs/ete77e/36. Obrázky mi vkládat jdou. Pluginy nahrávám tak, jak popisujete, ale nejde mi to.
V jakém tvaru zadáváte jméno FTP serveru? S nebo bez té části před zavináčem?
Neobsahuje vaše heslo diakritiku nebo nestandardní znaky – např */? apod.
Při zadávání hesla nemáte zapnutý caps lock?
Neobsahuje vaše heslo z nebo y a nemáte přepnutou EN klávesnici?
zadávám
server: kitlab.pef.czu.cz
FTP: skupina36
heslo:…
FTP
teď mi ohlásí: Uživatelské jméno nebo heslo pro skupina36 není správné
Ještě bych se chtěla zeptat ohledně footer. Mám nahranou mapu s vyhledávačem trasy v kódu HTMl footer. Chtěla bych ale, aby se mi zobrazovala v záložce kde nás najdete a ne na hlavní straně dole. Je to možné?
Děkuji Vám.
V tom případě budete mít patrně špatně některý ze zadávaných údajů. Připojíte se s jejich pomocí na FTP pomocí nějakého programu (např. Total Commander či Filezilla)? Přenos pomocí FTP nebývá obvykle primárním způsobem pro automatické instalace/aktualizace ve WordPressu. Většinou je to pouze záložní varianta, když nefunguje základní způsob přenosu… Podle adresy webu jde o nějaký univerzitní hostingový server, kde to asi může být takto nastaveno, nevím…
Ano, HTML kód můžete vložit přímo na stránku “Kde nás najdete” (použijte raději HTML verzi editoru). I když teď koukám, že už to tam máte přesunuté, takže vše v pořádku funguje?
Ano, mapu už mám umístěnou a funguje.
Ale pluginy mi stále nejdou instalovat. Nejde se přihlásit přes FTP ani pomocí Total Commander.
V tom případě nemáte správné heslo, uživatelské jméno nebo adresu FTP serveru. Budete muset kontaktovat správce serveru, respektive osobu, která web zprovoznila či poskytuje prostor pro jeho provozování…
V Total Commander se mi objeví skupina36 OK, heslo povinné a nebere mi heslo. Už jsem ho zkoušela změnit, ale ani nové mi nebere.
V tom případě máte špatně zadané heslo (pozor na krajní mezery pokud ho třeba odněkud kopírujete) nebo jste ho už dostala ve špatné podobě. Potom budete muset kontaktovat správce serveru…
Děkuji. Kontaktovala jsem správce.
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.
WordPress – novinky, návody a zajímavosti