Informační (potvrzovací) emaily od WordPressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Informační (potvrzovací) emaily od WordPressu

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel  Raider a poslední změna je stará 5 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #37156

    Raider
    Participant

    Zdravím, měl jsem velký problém s uživatelskými jmény a hesly a potřeboval bych poradit s nějakými informacemi ohledně změn uživatelských hesel. Popíšu situaci:

    1) Uživatelská jména: Jednoznačně chyba moje, kdy jsem použival pro přístupová jména uživatelů jejich nicky, takže jsem vytvořil bezpečnostní díru, kdy roboti přebírali uživatelská jména z diskusního fóra, zadávali je do login stránky a následně zkoušeli sílu hesel.¨

    A to je právě ta druhá věc:

    2) Uživatelská hesla: Požádal jsem uživatele, aby si obnovili hesla za bezpečnější. Nastavil jsem ve wordpressu jeho robustnost, která se navíc zobrazuje již při zadávání. Chápu, že hodně složité heslo se hůře pamatuje, ale myslím, že uložení jména a hesla v prohlížeči je méně nebezpečné, než předchozí přístup, kdy někteří uživatelé používali hesla jako „12345“, apod… Klasika.. Sami se mi k tomu (kamarádi) přiznali v hospodě…. :-(

    A nyní co mě trápí:

    Je nás (mně a uživatelů) relativně málo a chtěl bych mít „odškrtáno“, že si jednotliví uživatelé skutečně svoje přístupové jméno změnili na robustnější.

    Pamatuji si, že dříve pokud si nějaký uživatel změnil heslo, přišla mi zpráva od wordpressu, že ten a ten uživatel si změnil heslo. Text zprávy přišel z emailu wordperss@doména.cz, v předmětu bylo „[DOMENA.CZ] Heslo bylo změněno“ a ve vlastním těle zprávy byla pouze věta: „Heslo bylo změněno pro uživatele: XXXXX

    Šlo tedy o krátké info adminovi, že si ten který uživatel změnil heslo. Znění hesla přirozeně znát nemohu a ani nechci, ale nyní jsem bohužel zjistil, že mi tato zpráva přestala do emailu chodit. Bohužel jsem si zrovna těchto zpráv nevšímal a nyní (když by se mi hodily) nejsem schopen dohledat, co se stalo, že už mi do emailu nepřichází. Naposledy taková zpráva přišla před několika měsíci a tak nyní ani netuším, jestli se to stalo nějakým pluginem, nebo třeba jinou verzí wordpressu… Nejsem si však vědom, že bych měnil nastavení nějakých emailových informací a vlastně ani nevím, jestli to jde a případně kde… Vím, jen, že by mi to nyní pomohlo (viz níže) a nyní to nefunguje.

    Jak jsem psal – vůbec jsem si nevšiml, že ty zprávy mezitím přestaly přicházet, protože jsem to nějak nesledoval a nyní nevím, proč se tak stalo. Napadlo mě, že by to mohl způsobovat nějaký plugin, který jsem v mezičase nainstaloval, ale:

    a) Všechny pluginy jsem prošel, nikde není žádné nastavení související s posíláním takovýchto info mailů a hlavně si myslím, že logicky s mým problémem žádný plugin nesouvisí. Ostatně přiinstaloval jsem pouhé asi tři, nebo čtyři.
    b) Výše uvedený informační mail chodí z jakoby z instalace wordpressu (z emailu wordpress@DOMENA.CZ) a tak mě napadlo, jestli to není nastavitelné někde tam. Ale kde? Jelikož jsem však amatér a instaloval jsem wordpress dávno a pouze jednou, tak vůbec nevím, kde bych toto mohl nastavit a opětovně tak rozchodit zasílání těchto emailů…

    Nemá s tím prosím někdo zkušenosti? Přece když mi to dřív fungovalo, někde to musí být nastavitelné, ale prolezl jsem web snad padesátkrát a už mě nic nenapadá… :-(

    Nyní mám v systému nastaveno, že slabé heslo nastavit nelze, takže uživatel může nastavit pouze nějaké silné. Takže mi jde čistě o to, abych věděl, že to již udělali všichni a těm “opozdilcům” bych se jen připomněl.. Zkrátka abych si mohl „odškrtávat“ jednotlivé uživatele, kteří si změnili heslo na bezpečnější.

    Děkuji! (Samozřejmě sem doplním zpětnou vazbu)

    #37160

    Raider
    Participant

    Tak ještě dodávám, že ani po instalaci různých “notifikačních” pluginů (Better Notifications for WordPress, Notifications) to nefunguje nadále.

    Skoro mám obavu, že to dělá WordPress… Nenapadá prosím někoho něco k tomuto?

    Děkuji!

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti