INCLUDE

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  morca a poslední změna je stará 8 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2270

    morca
    Participant
    Web

    Dobrý večer,

    mám formulář, který chci zobrazovat na většině stránek. Abych ho nemusel do každé stránky vkládat samostatně (formulář se bude měnit …), chtěl jsem použit include, abych to pak opravil v jednom souboru a změna se projevila na všech stránkách.

    Vytvořil jsem include.php a dal jsem ho do prvního souboru na serveru a také do souboru themes a v patřičné šabloně jsem dal:

    1/ <?php include("formular.php"); ?>

    2/ <?php include("wp-content/themes/skola-hubnuti/formular.php"); ?>

    Po každé se mi vypsali chyby, viz.

    http://www.skola-hubnuti.cz/smazat-formular/

    Poraďte mi prosím proč include nefunguje.

    Díky

    #12952

    Lukenzi
    Participant

    Cesty musí být absolutní, tedy pokud je soubor formular.php umístěn ve složce “skola-hubnuti” měl by kód být takový:

    <?php include dirname(__FILE__).'/formular.php'; ?>

    pokud jej máte v rootu webu (tedy tam kde je soubor wp-config.php) měl by být takový:

    <?php include ABSPATH.'/formular.php'; ?>

    Každopádně jej v ani jedné složce nevidím.

    #12953

    morca
    Participant
    Web

    Dobrý večer,

    1) místo formulář jsem soubor pojmenoval: furmular.php, takže nemohl být vidět …

    2) include už funguje :-)

    3) chtěl bych Vás ještě požádat o radu, jak udělám, aby byl formulář v externím souboru skutečně univerzální. Nevím si rady s action, který by se měl odkazovat na aktuální stránku. Teď to mám takhle:

    <form onclick="kontrola();" action="/smazat-formular/" method="post" name="formulář">

    Napadá Vás jak to udělat?

    Moc děkuju

    #12954

    Lukenzi
    Participant

    Ten formulář je celý špatně

    1) lze načíst samostatně (skola-hubnuti.cz/wp-content/skola-hubnuti/formular.php)

    2) nefunguje kontrola zda byli vyplněny všechny pole

    3) zabezpečení jsem raději ani nekontroloval

    asi bych to dal pryč a zkusil nějaký plugin – nejlépe http://wordpress.org/extend/plugins/contact-form-7/

    #12955

    morca
    Participant
    Web

    Super, moc děkuju. Tohle nemá chybu :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.