Homepage

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Miska a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30492

    Miska
    Participant

    Dobrý den,

    chtěla jsem si na Homegape dát dolů počítadlo návštěvnosti, ale když jsem ho dala na stránku, tak se mi přestal fungovat Latest News resp. jsou obrázky z blogu pod sebou a když kliknu na See All News, tak se ukáže ta poslední nikoli všechny v blogu. Tak jsem ten kód počítadla zrušila, ale stránky jsou špatně nastavené pořád. Jak mohu postupovat? Děkuji Miška

    #30493

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakou používáte šablonu?

    Jaké počítadlo jste použila?

    Jakým způsobem (co a kam) jste počítadlo na web vložila?

    Je možné problém někde vidět?

    #30498

    Miska
    Participant

    Dobrý den, děkuji za otázky:
    a) Sydney
    b) Toplist
    c) Kopírováním kódu, pak jsem vstoupila do Home, klikla na html a vložila kód stránek úplně dolů
    d) piklebal.cz

    #30543

    admin
    Keymaster
    Web

    @miska: Šablona Sydney by neměla způsobovat žádný problém.

    Takže jste otevřela editor pro stránku s názvem “Home” a vložila to přímo na konec obsahu této stránky? To není vhodný způsob, protože bude počítadlo aktivní pouze na této stránce. Je možné, že i po smazání kódu tam nějaký “neviditelný” zbytek zůstal, zkuste překliknout na HTML editor, najít ho a odstranit.

    Pro počítadlo Toplist je ale pro WordPress dostupný jednoduchý plugin Toplist.cz, který můžete bez problémů použít.

    #30569

    Miska
    Participant

    Ok, děkuji. A ještě se chci zeptat; neukazuje se mi menu nahoře. Co se s tím dá dělat?

    #30570

    admin
    Keymaster
    Web

    Výše uvedený problém nakonec s kódem počítadla vůbec nesouvisel, ale špatné zobrazení novinek způsoboval patrně nějaký jiný plugin (widget), ale moc přesně tomu nerozumím:

    – Dobrý den, omlouvám se, už jsem na to přišla, kde je problém.

    – Dobrý den, v čem byl tedy nakonec problém?

    – Zdravím, přiznám se, že nevím, nahrála jsem tam jiný widget, a bylo to ok.

    – Nahráním jiného widgetu máte na mysli, že jste použila jiný plugin? Nebo jiný widget šablony? Takže to už s kódem pro počítadlo nijak nesouviselo?

    – Ano, jiný plugin.

    Ad menu: Podobný problém jsme řešili např. zde (zejména poslední příspěvek), máte pro konkrétní vytvořené menu správně nastavené umístění v šabloně?

    #30624

    Miska
    Participant

    Zdravím, nahrála jsem plugin Sydney a pak už to fungoval. Co se týče Toplistu, tak ten jsem nahrála plugin a widget pak do sidebaru. A funguje vše. Děkuji.

    #30625

    Miska
    Participant

    ad menu: Ale pořád mám problém, že nevidím na těch druhých stránkách menu. Můžete mi poradit s tím, jak zjistím v té šabloně, že mám správně nastavené menu? Děkuji předem.

    #30638

    Miska
    Participant

    Dobrý den,

    podle Vašeho postupu jsem dala plugin toplist a widget toplist na stránky, kde mám stáhnutý wordpress v češtině. Zde je vše v pořádku.

    Stejný postup jsem zvolila pro druhé stránky, kde je wordpress v angličtině a když kliknu na homepage a toplist na ní, tak tam se neukazuje ta statistika stránek. Jak je možné postupovat?

    #30653

    Miska
    Participant

    Zdravím, tak problém s toplistem vyřešen. Můžete mi ještě poradit s tím Menu? Tady fakt nevím, co s tím. Děkuji.

    #30701

    admin
    Keymaster
    Web

    V čem byl nakonec problém s nefungujícím Toplistem na anglickém webu?

    Ad menu: Podobný problém jsme řešili např. zde (zejména poslední příspěvek), máte pro konkrétní vytvořené menu správně nastavené umístění v šabloně?

    Kde menu nevidíte? Na webu nebo v administraci? Když rozkliknete menu Vzhled – Menu a zvolíte konkrétní menu, které chcete na webu zobrazovat, tak se dole objeví možnost “Umístění v šabloně”. Máte tam správně zvolené místo, kde se má menu na webu objevit?

    #30726

    Miska
    Participant

    Dobrý den, menu nevidím nikde, pouze na webu vpravo je čtvereček a musím na něj kliknout, abych položky menu viděla. Mám anglickou verzi wordpresu, a když si dám Appearance a Menus, tak nikde Umístění v šabloně bohužel nemám. Problém toplistu byl ve špatně nastaveném widgetu, po přemístění pak fungoval správně. Děkuji předem za odpověď.

    #30768

    admin
    Keymaster
    Web

    @miska: Menu tam vidím na počítači v pořádku roztažené (i když občas dost nečitelné na bílém podkladu)? Nepoužíváte nějaký tablet? Šablona Sydney je responzivní a pro mobilní zařízení patrně používá tzv. Hamburger ikonu. Nemá šablona někde v administraci nějaké nastavení, kde by šlo toto mobilní zobrazení menu vypnout? Jinak bychom to museli změnit pomocí úpravy CSS, ale otázkou pak je, jak velká zařízení mají zobrazovat ještě klasické menu a od kdy už by měla být vidět pouze ikona?

    #30770

    Miska
    Participant

    Zdravím, bavíme se o stejném webu? Dělám stránky na dvou adresách, na jedněch, kde mám stažený český wordpress je menu v pořádku, ale na druhých stránkách s anglickým názvem a wordpressem v angličtině to nejde vidět.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti