"Hezké" URL adresy

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 10 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6365

    zdenek II
    Participant

    Dobrý den,

    mám web, který je postaven na jednom ne příliš povedeném redakčním systému a chtěl jsem jej převést na WP. To není až tak složité, ale je tam jeden problém. Původní systém vytváří URL adresy tak, že když je v textu pomlčka mezi dvěma mezerami (neco – neco2) napíše neco—neco2. WP ale udělá to, že místo tří pomlček dá jen jednu a problém je na světě – vznikne vlastně z hlediska vyhledávačů úplně nová stránka – a to je v případě vysoké návštěvnosti původních stránek dost velký průšvih. Ptám se tedy, zda je možné někde upravit script tak, aby respektoval ony 3 pomlčky? Hledal jsem v souborech WP, našel funkci, která “umazává” tři po sobě jdoucí pomlčky a ponechává jen jednu ($filename = preg_replace(‘/[s-]+/’, ‘-‘, $filename);, ale její úpravou ani odstavením se nic nezměnilo (třeba jich je tam podobných více, ale zatím jsem jiné nenašel). Můžete mi poradit jak toho dosáhnout?

    Díky moc za radu.

    #17285

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Řekl bych, že proměnná $filename znamená soubor a nikoliv adresu článků… Možná hledejte, kde je použito preg replace, a najdete místo, kde se nachází kýžená funkce.

    Nevím ovšem zdali není více opakovaných znaků větší hřích, než změny adres ;)

    #17286

    ScheRas
    Participant
    Web

    Dá se to ovlivnit přímo z administrace každé jednotlivé stránky, kde lze upravit to, jak se bude permalink zobrazovat.

    #17287

    admin
    Keymaster
    Web

    zdenek II: Rozhodně nedoporučujeme zasahovat do zdrojových souborů WordPressu. ScheRas doporučuje jeden z možných způsobů, URL adresu můžete upravit hned pod nadpisem (“Trvalý odkaz” – Upravit). Ale obávám se, že WordPress nepovolí špatnou úpravu, tedy přidání pomlček. Spíše bych tedy doporučil udělat odkazy správně (tedy s jednou pomlčkou) a původní (chybné) adresy přesměrovat (pomocí 301) na nové adresy. Tím ani nepřijdete o návštěvníky a také vyhledávače pochopí, že se adresa změnila a změní si to i u sebe… O kolik jde celkem příspěvků?

    #17288

    zdenek II
    Participant

    Děkuji za odpovědi – máte pravdu, úpravou pomocí (“Trvalý odkaz” – upravit) to skutečně nejde WP to “nesežere”. Ta 301 mne napadla též, ale jedná se o cca 500 článků a to si myslím, že by mohl být docela problém. Proto jsem si myslel, že úpravou scriptu bych mohl ovlivnit reakci WP na ty tři pomlčky.

    #17289

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Nejsem v tom moc zběhlý, ale myslím, že by v takových případech mohl udělat zázraky HTACCESS (opravte mně prosím, pokud je to blbost) – nějaký přepis — na –

    potom můžete vydávat články pod wordpress URL a zároveň zachytit lidi, kteří zadali dvě pomlčky navíc

    PS: pokud to tak může fungovat

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti