H1

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 11 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2943

    Vocas
    Participant
    Web

    Všechny Vás zdravím,

    upozorňuji, že jsem začátečník, nicméně bych potřeboval poradit. Na webu mám obrázek jako logo, ale nemám zde nadpis H1. Když ho přidám pod tagem hidden, nedostanu nějakou sankci? Případně jak udělat, že h1 bude klasický název stránky, aniž by byl vidět. A do jakého souboru h1 přidat?

    Díky!

    #14871

    admin
    Keymaster
    Web

    O této problematice se vedou mnohaleté diskuze, ale rozhodně bych nikde nic neskrýval.

    Nejlepším řešením by asi mělo být toto:

    <h1>
    <a href="https://www.separatista.net">
    <img src="logo.png" alt="Nějaký titulek" />
    </a>
    </h1>

    Alternativní text obrázku by pak vyhledávače měly považovat za související název. Alespoň to údajně potvrdil sám Matt Cutts z Googlu.

    #14872

    Vocas
    Participant
    Web

    Děkuji Vám moc, určitě to bude správné řešení, omlouvám se však předem za hloupý dotaz, ale jestliže používám šablonu response, v jakém souboru najdu kód s obrázkem? už ty soubory projíždím potřetí a pořád nic nevidím..

    #14873

    neteyescz
    Participant

    Vocas: Šablona response má hodně početné možnosti nastavení přímo v administraci. Z toho důvodu nemůžete najít adminem zmíněný kód, protože je tam vložen kód, který načítá přímo nastavení. Šablony s takto obsáhlým nastavením se poté hůře "přímo" upravují. Nastavení loga jsem našel v menu Vzhled>theme options.

    #14874

    admin
    Keymaster
    Web

    neteyescz: Pravda, díky! Koukám, že šablona Response se stále vyvíjí a její autoři CyberChimps už z ní vytvořili skoro celý framework. Na jednu stranu to mnoho věcí usnadňuje, na druhou stranu to přináší problémy s drobnými změnami (viz toto vlákno).

    Požadovaná úprava není v tomto případě moc jednoduchá, protože je šablona pravidelně aktualizována a nemůžete jen tak něco přepsat ve zdrojových souborech. Muselo by se na to jít přes samostatnou odvozenou šablonu a není to nic jednoduchého. Nejdůležitější soubor je v tomto případě wp-content/themes/response/cyberchimps/hooks/header-hooks.php, kde je definováno zobrazení loga pomocí funkce cyberchimps_header_logo(). Tato funkce by se musela nahradit a poslat příslušným akčním hookům. Další úprava by pak ještě spočívala v úpravě stylování, pouze základní přidání h1 totiž trochu rozhodí záhlaví. Můžete se do toho zkusit pustit, ale samotná úprava není příliš jednoduchá a už by byla na placenou zakázku (odhadem hodina práce). Nebo můžete ještě zkusit požádat autory šablony, aby se s tím pokusili něco udělat…

    #14875

    Vocas
    Participant
    Web

    Díky moc za odpověďi. Asi mi s tím bude muset někdo pomoc :-)

    #14876

    ozpro
    Participant
    Web

    Trápí mne stejný problém jaký má Uživatel Vocas.Koupil jsem web na webtrhu,ale nemá v hlavčce Nadpis H1 Jak má vypadat jsem pochopil,ale kam ho v té hlavičce vložit,když už je plná různých údajů? Může mi někdo poradit?Jsem také skoro začátečník.Dík.

    #14877

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    ozpro: Napiš mi na email jancikuvmail(zavináč)gmail.com, pokusím se ti pomoct

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti