Generování XML faktur

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Eubie a poslední změna je stará 7 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29842

    Eubie
    Participant

    Dobrý den!

    Mám eshop na WP s WooCommerce a moje účetní společnost si fakturuje za papírovou fakturu o hodně víc než za XML fakturu. Takže … bych se chtěl zeptat, jestli nevíte o nějakém způsobu jak generovat z WooCommerce XML faktury. Faktury (v PDF/emailu) mám normálně nastavené, klientům chodí atd., takže se mi jedná jen o tvorbu specifického XML formátu.

    Například fakturoid tento export umí, ale jelikož mám bránu GoPay, tak bych spadal do jejich nejdražšího tarifu a dávat deset tisíc ročně jen proto, že potřebuju převést faktury do XML, to mi přijde drahé.

    Nevíte o něčem? Jsem zdatný v programování, takže pokud víte o nějaké metodě, jak vyndat strojově čitelná data o fakturách z WooCommerce, že bych si je sám převedl do kýženého XML formátu, budu rád i za takovou informaci.

    Díky a zdravím,
    Daniel

    #29845

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý nápad! Máte někde nějakou konkrétní specifikaci? Do jakého programu se to bude importovat?

    Určitě není problém získat data z WooCommerce (a přetvořit je do podoby XML), vlastně by stačilo získat ID všech uskutečněných objednávek během posledního měsíce (např. pomocí klasické funkce WP_Query()) a pro každé ID získat konkrétní informace o objednávce pomocí WC_Order (příklad třeba zde). Potom už můžete s objektem pracovat a získat potřebné informace.

    Když tak o tom přemýšlím, tak bych to i docela rád přidal do pluginu České služby, takže pokud se do toho pustíte, tak bych uvítal, pokud byste řešení nějak sdílel (nebo se můžeme i nějak podílet na implementaci).

    Existují i různé další pluginy, např. WooCommerce – Store Exporter či placený Customer/Order XML Export Suite, ale těžko říci, do jaké míry půjde nastavit konkrétní XML export. Možná by šel také použít známý obecný exportní plugin Export WordPress data to XML/CSV.

    #29847

    Eubie
    Participant

    Díky za odpověď:)

    Mělo by se to importovat do účetnictví secteno.cz. Dle slov jejich salesu podporují “všechny formáty, které podporuje jejich systém ABRA Flexibee, hlavně soubor ISDOC”, mám i ukázkový XML soubor který ukazuje jeden z požadovaných formátů.

    Já jsem se nevyjádřil dost dobře – že jsem programátorsky zdatný jsem myslel v C# – mířil jsem tam, že pokud existuje export z WC do nějaké non-XML formy (xls, bin, cokoliv), tak bych to na XML jednoduše překonvertoval:)

    Super, zkusím asi ten Store Exporter, ten vypadá, že by měl umět exportovat Orders.

    Ještě jednou díky.
    Daniel

    #29851

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste a kdyby to nešlo, tak dejte vědět a nahrajte sem i ukázku požadovaného XML souboru. Nemělo by to být nic složitého to celé implementovat a asi bych to zařadil i do pluginu České služby…

    Jaká je nejvhodnější funkčnost? Export jednou měsíčně (podle data objednávky) nebo samostatný export každé faktury?

    #29860

    Eubie
    Participant

    Dobrý den,

    ještě jsem se k tomu nedostal, ale aby to nezapadlo, připojuji dvě ukázková XML (v souboru .txt, .xml se nedovolí).

    Export by se měl provádět jednou měsíčně (třeba podle data objednávky, ale to je asi jedno, jejich parser si to pak setřídí jak potřebuje). Zřejmě by bylo nejlepší, kdyby šlo nějakým způsobem filtrovat, které faktury se tam exportovat mají a které ne.

    Zdravím,
    Daniel

    #29864

    Eubie
    Participant

    Tak už jsem se k tomu dostal:)

    Vypadá to, že pomocí “WP All Exportu” to půjde dobře do CSV, odkud si to budu moct překonvertovat do čeho bude potřeba.

    Pokud by byla podpora pro tento typ exportu rovnou v nějakém pluginu zdarma, bylo by to super. Jen by měl umět exportovat i custom fields jako ič/dič a jelikož je má každý nalinkovaný na jiné jméno custom fieldu, vyplývá z toho i nutnost umožnit userovi specifikovat, jaké fieldy mají být exportované – nevím, jak je toto složité.

    S pozdravem,
    D.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti