Galérie, proč zrovna NextGen ?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Galérie, proč zrovna NextGen ?

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Aldo a poslední změna je stará 9 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19516

    Aldo
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat na názory přítomných, proč zrovna galérii NextGen? Kdysi to byla velmi dobrá galérie ale teď mě to nějak nechává chladným. Poté, co mi přestala fungovat stará verze jsem si nahrál novou ( 2066) a měl jsem s ní soustavně nějaké problémy. Na nové instalaci možná pracuje bez chyb ale na několik let staré instalaci (samozřejmně že aktualizované), kde zůstaly původní tabulky a věci okolo ( netvrdím, že za to můžou ) jsem ji nemohl správně rozběhnout. Nefungoval lightbox, nechtělo to ukládat zvolená nastavení atd. Přitom free verze neumožňuje o mnoho více než třeba free verze PHOTO-GALLERY se kterou zrovna laboruji a ta free verze je dokonce na front webu hezčí a v administraci přehlednější.
    Jede mi o to, jestli mi něco neuniklo, proč právě NextGen?
    Děkuji za názor, popřípadě poučení.

    #19517

    mirekk
    Participant
    Web

    S Photo-gallery jsem už dříve dost laboroval, zvlášť poté, co mě NGG znechutila svými nároky na SQL.
    Má ale pro mne některé nevýhody:
    – v současnosti mám v NGG vytvořených přes 80 galerií s více než 2000 fotkami a Photo-gallery je neumí naimportovat
    – neumí číst z EXIF jiná data, než název. Já potřebuji číst i popisy fotek, autora a GPS

    Tyto dvě věci jsou pro mě velmi důležité, proto stále zůstávám u NGG. Jinak by se mi asi líbila, netestoval jsem ovšem zatížení, aby to nakonec nebylo z bláta do louže.

    #19518

    Aldo
    Participant
    Web

    Jo, s tím čtením EXIF, to je dobrý argument, to mě nenapadlo, i když to v současnosti nepotřebuji. ale zamyslím se než to rozjedu, jestli by to do budoucna nebylo od věci.
    Díky za názor.

    #19529

    admin
    Keymaster
    Web

    Myslím si, že je to spíše historická záležitost. NextGEN Gallery byl jeden z prvních pluginů pro správu galerií, autor ho postupně vyvíjel a získával si spoustu spokojených uživatelů, kteří v něm mají nahrané své fotky a nechtějí ho opustit (možná ani nemohou).

    Osobně NextGEN Gallery nepoužívám a většinou si vystačím se základními funkcemi WordPressu, ale líbí se mi myšlenka strukturování obrázků v galeriích (např. každá má svůj adresář), atd. Ale i pro klasickou knihovnu médií existuje mnoho různých rozšíření. Každopádně pokud testujete alternativy, tak by mnozí uvítali nějaké zajímavé shrnutí pro výběr případné náhrady.

    Nová verze NextGEN Gallery je případ sám pro sebe. Trochu jsem zkoumal zdrojový kód a je to sice “moloch”, ale vše je dobře uděláno a až se odstraní stávající chyby, tak to usnadní vývojářům další rozvoj. Pokud do té doby neztratí mnoho uživatelů… Řešil jsem i ve fóru mnoho problémů a většinou je to bohužel chyba na straně pluginu, což není příliš dobrá vizitka. Ale pořád trochu doufám, že zavládne postupně klid :-)

    Z hlediska funkčnosti asi nedokážu moc posoudit, co má lepšího než jiné pluginy, ale vítám diskuzi na toto téma…

    #19538

    Aldo
    Participant
    Web

    Já napsal tuhle myšlenku s tím, že nejsem schopen na starém webu rozjet nově nainstalovanou NGG ( poté co mi přestala stará verze fungovat a nešla ani aktualizovat ) a to ani přes pomoc několika fór. Prostě nechce naskočit. Jednou to a podruhe ono. Nicméně na úplně nové instalaci, kterou teď testuji, tahle nová NGG jede úplně bez problémů. Vzhledem k tomu, že budu přecházet na nový hosting a galérii úplně nutně nepotřebuji, tak si asi počkám až “přemiguju” a pak to budu řešit. Možná že ji také nebudu potřebovat, protože vrstvení různých alb klidně nahradí nějaký PORTFÓLIO plugin a bude stačit to co zatím nabízí WP.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti