FTP

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  JKovac a poslední změna je stará 7 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29517

    syrda
    Participant

    Ahoj,
    jsem naprostý nováček.
    Chtěl bych se zeptat, jak lze propojit WP s FTP?
    Na oficiální podpoře jsem ve fóru dohledal, že to není možné:
    FTP Access
    Ale tady na fóru jsem četl příspěvky, kde uživatelé mají přístup přes FTP.
    Každopádně v mailu jsem neobdržel adresu serveru, jméno a příjmení.
    Díky za objasnění.

    #29518

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, řeknete nám u koho máte hosting? Protože standardně u hostingu ten přístup přes FTP u webhostingu získáte.

    #29519

    syrda
    Participant

    Dobrý den,
    přímo na wordpress.org.
    Děkuji za pomoc.

    #29521

    admin
    Keymaster
    Web

    @syrda: Na wordpress.org nemůžete mít hosting, to je doména pro opensource projekt WordPress. Pokud máte hosting na doméně wordpress.com, tak jste správně našel v manuálu, že přístup na FTP nedostanete. K čemu ho vlastně vůbec potřebujete?

    #29522

    syrda
    Participant

    Omlouvám se, máte samozřejmě pravdu, měl jsem na mysli wordpress.org :)
    Tím se tedy vše vysvětlilo a použiji jiný webhosting.
    Pro upload souborů se mi zdá lepší FTP, minimálně v tom, že bych chtěl pracovat s databázemi a v budoucnu vše napsat v HTML.
    Nebo se Vám to zdá jako nesmysl?

    #29529

    Azifaral
    Participant
    Web

    No obecně to jak to popisujete je to trošku “nesmysl”. Co se týká uploadu souborů tak v případě WordPressu prakticky není důvod jej realizovat přes FTP, protože obrázky vy vkládáte do Knihovny médií přes webové rozhraní a i když by jste ty obrázky mohl kopírovat přes FTP tak by vám to k ničemu nebylo, protože WP si nakonec musí vytvořit komplex náhledů k jednotlivým obrázkům, nemluvě o tom, WP si velmi dobře obrázky organizuje podle data vložení. Takže obrázky určitě ne. Pokud by jste tvořil rozsáhlejší galerie, tak zde je to podobné. Jediné kde by to mělo jakžtakž smysl by byl upload nějakých pdf, doc a podobných souborů, ale i tak nevím nevím.

    A na závěr trochu nerozumím tomu vašemu “napsat v HTML”. Předpokládám, že plánujete využívat WordPress právě kvůli tomu aby jste toho zase v tom HTML tak moc nepsal. Je samozřejmě možné si vytvořit vlastní šablonu, určité pluginy, ale obecně se předpokládám plánujete opírat o WordPress jako takový, takže toho psaní v HTML moc nebude. Tedy v HTML vlastně vůbec nic, pokud už tak v php.

    Víte stálo by za to trošku nám vysvětlit kam s tím svým projektem míříte a případně zvážit zda vlastně vůbec chcete využívat WordPress.

    #29531

    admin
    Keymaster
    Web

    @azifaral: Díky moc!

    @syrda: Nemám co bych dodal, obecně ke správě webu FTP vůbec nepotřebujete. Pokud chcete používat speciální pluginy či šablony (nebo nějaké dokonce sám tvořit), tak bude třeba změnit hosting. Pokud chcete jen spravovat obsah na nějakém webu a stačí zvolená šablona, tak můžete bez obav zůstat u wordpress.com.

    #29532

    syrda
    Participant

    Chtěl bych vytvořit web, který by se zabýval sportem a sportovním sázením.
    Kromě “klasických” článků s novinkami, změnami v sestavách, článcích o týmech a hráčích by byla jeho stěžejní částí možnost registrace uživatelů a následné tipování zápasů o měsíční/týdenní ceny.
    Nevím, jestli mohu dávat odkazy na další weby, ale něco podobného jako:
    http://www.eurotip.cz/
    http://www.liga.cz/
    a podobné weby, jen v novějším a modernějším vzhledu.
    Trochu ale začínám pochybovat, jestli WP umožňuje pracovat takto s daty, nebo se jedná čistě o redakční systém.
    Nevím, jestli by se vše dalo vyřešit pluginy a šablonami.
    Díky za odpověď.

    #29533

    Azifaral
    Participant
    Web

    No to zda WP bude umět to co si představujete budete muset jaksi zjistit trochu sám, tady vám v tomto zase tak moc pomoct nemůžeme, maximálně poradit s technickými problémy, pokud někdo v této branži už někdy něco dělal tak snad dát nějaké tipy. Nicméně registraci uživatelů má WP vyřešenu opravdu už velmi dobře. A to jak základní tak rozšířenou díky nejrůznějším pluginům. Co se týká sázení, tak jsme zkusil namátkou něco hledat na našel jsme tento plugin, ale hned bych chtěl říct, že do toho vůbec nevidím, takže vlastně netuším co by ten plugin, respektive systém obecně měl umět. Ale když dáte hledat sázení (betting) wordpress plugin tak na vás google vyplivne vcelku dost velké množství odkazů. Ale asi se připravte na to, že i když najdete plugin, který vám bude svým způsobem vyhovovat, tak se určitě nevyhnete jeho úpravám. Ale povětšinou platí to, že je to lepší varianta než to psát celé zgruntu. A vím o čem mluvím, protože kdysi jsme měli magazíny na opecms systému, kde si člověk skoro vše musel psát a je to velmi pracná, nákladná a především dlouhodobá záležitost než něco vytvoříte.

    Co se týká šablon to už je zcela individuální záležitost, to co se bude líbit nám a bude nám vyhovovat, může být pro vás naprosto mimo, takže zde něco radit a něco doporučovat je trochu zcestné. Každopádně pokud mohu radit, tak zkoušejte hledat spíše mezi placenými šablonami např. na themeforest.com, ale i jinde, kde máte určitou záruku pomoci od vývojářů. A zde samozřejmě koukejte na design, ale také na to jak často je daná šablona (týká se to také i placených pluginů) updatovaná a kdy byla naposled, zkuste si napsat vývojáři před koupí o nějaké dotazy a zjistíte jak a jestli vůbec komunikuje.

    Ono pořád moc netušíme jaké jsou vaše schopnosti z pohledu programování, správy css atd. Protože pokud jste spíše laik a amatér (v tom dobrém smyslu slova) tak mám trošku strach jestli jste si neukousl větší krajíc a neočekáváte od WP to, že za vás vše vyřeší. Ale to už musíte posoudit sám. Toto je asi jediné v čem vám můžeme zde pomoct a poradit, zbytek už je dost na vašem rozhodnutí.

    #29630

    Jajinad
    Participant

    Zdravím, já včera narazila na problém s FTP u klienta.
    Hosting mají u anoweb.cz, nainstalovaný WP už pár let.
    Potřebují redesign = změnu šablony.

    Ovšem pro aktualizaci WP, instalaci šablon, plugins… čehokoliv vyžaduje přihlášení FTP. – v režimu admina.

    Netuším kudy kam.

    #29636

    JKovac
    Participant
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti