Fotogalerie z obrázků uložených na externím FTP

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Fotogalerie z obrázků uložených na externím FTP

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  jirirk a poslední změna je stará 12 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1427

    jirirk
    Participant

    Dobrý den,
    existuje nějaký jednoduchý plugin pro WP 3.3.1., kterému se zadá cesta na složku na FTP serveru, ve kterém jsou fotky a on z nich vytvoří fotogalerii.
    Jde o to, že potřebuji uložit fotky jinde než je nainstalován WP.
    Díky!

    #10584

    admin
    Keymaster
    Web

    Jedním z pluginů, který umí importovat obrázky (soubory) z adresáře na FTP přímo do WordPressu je Add From Server. Ale podle mě musí být adresář s obrázky na stejném serveru jako WordPress.

    Pokud tomu ale dobře rozumím, tak jsou obrázky uložené na nějakém zcela jiném serveru a ani je do WordPressu nechcete nahrát (tedy samotné soubory), ale pouze naimportovat informace o nich (a odkazy na obrázky budou odkazovat na jiný server)? V tomto případě je to ale tak trochu nesmysl, protože k externímu serveru nemá WordPress téměř žádná práva (kromě čtení) a během importu obrázků do WordPressu by měly být např. vytvořeny všechny potřebné velikosti obrázků (náhledy), což ale WordPress na jiném serveru právě moc nemůže (nehledě na další možnosti úprav obrázků). Dalším problémem jsou pak vyhledávače, které neradi vidí tzv. hotlinking (tedy linkování obrázků z jiné domény/serveru). Použít můžete i jedno částečné řešení v podobě pluginu Add Linked Images To Gallery.

    Můžete však použít např. nějakou externí službu, kde můžete obrázky ovládat pomocí API, nejznámější je samozřejmě DropBox, pro který určitě existuje mnoho růžných pluginů, ale najdete určitě i jiné služby.

    Mohu se zeptat na důvod, proč nemohou být obrázky uloženy na stejném serveru jako WordPress? Všechny výše uvedená fakta totiž naznačují, že to není ani trochu dobrý nápad…

    #10585

    jirirk
    Participant

    Dobrý den, moc děkuji za odpověď! Obrázky nemohou být na stejném serveru, jelikož tam není dostatek místa, proto jsou umístěny jinde.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti