Formuláře

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  jirirk a poslední změna je stará 13 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #669

    jirirk
    Participant

    Dobrý den,

    existuje nějaký jednoduchý plugin pro formuláře? Mám na mysli možnost zadávání různách informací návštěvníků stránek, které se poté dají nějak vyčíst popřípadě zobrazit?

    #7078

    admin
    Keymaster
    Web

    Určitě, záleží na tom, na jak složité pluginy si troufnete… Jednoduché pluginy umí zejména formuláře, kde uživatelé vyplní nějaké informace a plugin je odešle administrátorovi emailem, případně je ještě uloží v databázi pro další použití (oblíbené jsou např. Contact Form 7 a cforms II).

    Pokud ale budete chtít s uloženými daty dále pracovat, tak bude asi vhodnější použít nějaký pokročilejší plugin (např. Pods CMS nebo Magic Fields).

    Záleží na tom, co konkrétně potřebujete. Vyzkoušejte pluginy, případně upřesněte co všechno by měl formulář obsahovat a co zobrazovat.

    Aktualizace: Velmi kvalitní je také prémiový plugin Gravity Forms, který je sice placený, ale vývojáři se o něj dobře starají a jednoduše s ním naklikáte i složtější formuláře.

    #7079

    jirirk
    Participant

    No potřeboval bych něco takového:

    Na stránce bude zobrazen seznam činností u každé z nich bude možnost si tuto činnost rezerovat (pomocí vyplnění jména) a poté se již u této položky zobrazí “rezervováno pro jmeno” a možnost další rezervace pro tuto činnost nebude možná.

    #7080

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud tomu dobře rozumím, tak v podstatě chcete nějakou formu rezervačního pluginu. V tom případě bych asi doporučil vytvořit vlastní malou aplikaci s využitím skvělého pluginu Pods CMS. Pokud budete mít nějaký konkrétní dotaz, tak se klidně ptejte…

    #7081

    jirirk
    Participant

    Ano, nějaký rezervační plugin.

    Tenhle Pods CMS mi přijde ale docela složitý. Neexistuje nějaký jednodušší?

    #7082

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, Pods CMS není příliš jednoduchý, ale základy se s ním naučit dají. Pokud byste podrobněji popsal, jak přesně chcete, aby to fungovalo, tak by se možná něco jednoduššího dalo nalézt. Problémem podobných pluginů je, že jsou často určeny jen pro jediný účel (např. hotel, penzion), který se lidem třeba vždy nehodí. Zkuste to podrobněji popsat, třeba už něco hotového existuje (pokud to nechcete zveřejňovat na fóru, použijte email pavelevap@separatista.net).

    Případně vám podobný problém můžeme vyřešit v rámci placených úprav…

    #7083

    jirirk
    Participant

    Má představa je: svatební seznam: na stránce je zobrazen seznam darů, u každého tlačítko rezervovat. Když návštěvník klikne na toto tlačítko, zadá své jméno a potvrdí -> zobrazí se zadané jméno vedle dané položky.

    Toď vše. Kdyby na to už nějaký plugin byl, bylo by to super. Nemusí to být přesně tak, jak jsem popsal, ale na tomhletom principu.

    Moc děkuji za pomoc!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti