Formulář ve WordPress – nechodí potvrzení odesílateli

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Formulář ve WordPress – nechodí potvrzení odesílateli

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  litolka a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2236

    litolka
    Participant

    Dobrý den,

    mám následující problém:

    u tohoto webu http://evropske-projekty-soledpro.cz

    je tento dotazník: http://evropske-projekty-soledpro.cz/dotaznik u něhož mi nechodí potvrzovací e-maily (tj. e-mail tomu, kdo jej odeslal). Stejně je vytvořen i formulář v kontaktech, kde potvrzovací e-mail bez problémů dojde na adresu odesílatele. Políčka jsou samozřejmě v pluginu zaškrtnuta správně.

    Dokáže mi někdo poradit? Díky.

    #12870

    Lukenzi
    Participant

    1) aktualizoval bych na nejnovější verzi WP

    2) požádal bych hosting o aktualizaci PHP, se i divím, že na takhle archaické verzi PHP WordPress ještě funguje (nemluvě o bezpečnostních chybách)

    3) stejný (zatím nezodpovězený dotaz je zde http://wordpress.org/support/topic/plugin-contact-form-7-email-not-sending-even-though-i-get-a-green-submission-box )

    Zkusil jsem dotazník otestovat a mejl opravdu nepříjde (gmail), Máte přístup k logu serveru? Z logu by mělo jít vidět zda byl email odeslán či nikoliv, předpokládám že se to zadrhne ještě na serveru… Máte plugin Contact-Form7 aktualizován na nejnovější verzi nebo také používáte nějakou starou?

    #12871

    litolka
    Participant

    Váš testovací e-mail mi dorazil – je zajímavé, že dotazník umístěný v kontaktním formuláři – zde: http://evropske-projekty-soledpro.cz/kontakt funguje bez problémů, tj. přijde i potvrzovací e-mail odesílateli. Pokud by byl chybně celý plugin, popř. chyba serveru, tak by dle mého nefungovalo nic.

    Plugin je aktualizován na nejnovější 3.3.

    #12872

    admin
    Keymaster
    Web

    Problém může být v kombinaci obsahu odesílaného emailu a zpracovávaných polích formuláře.

    1) Aktualizujte WordPress na nejnovější verzi 3.4.2, bylo tam opraveno několik funkcí souvisejících s odesíláním emailů.

    2) Zkontrolujte, zda byl email vůbec odeslán. Použít můžete např. plugin Email Log.

    Pokud nic zajímavého nevysledujete, tak napište na email pavelevap@separatista.net a pošlete nám přihlašovací údaje do administrace, zkusíme se na to podívat. Předpokládám, že jde o plugin Contact Form 7.

    Obecně může jít o problém hostingu (PHP), pluginu (nějaká chybka), WordPressu či nějaké kombinace, takže se bez podrobnějšího debugování asi nikam dál nedostaneme… Pokud jeden formulář funguje a druhý nikoli, tak bych hledal rozdíly mezi těmito formuláři (odesílatel, jednotlivá pole) a zkusil bych defektní formulář duplikovat a trochu si s ním “hrát”, tedy upravovat (odebírat) pole až do chvíle, kdy email začne chodit (mělo by se stát až bude obsahovat pouze stejná pole jako u kontaktního formuláře).

    Duplicitní dotaz je zde.

    #12873

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak nakonec šlo patrně pouze o přehlédnutí. V kontaktním formuláři je pole definované jako “your-email”, takže se v emailové šabloně používá v podobě [your-email]. V dalším formuláři (dotazník) je však už pole s emailem označeno jako “email-54”, zatímco emailová šablona stále používá podobu [your-email], a to v poli “Komu”. Takže email nemá kam odejít, protože nezná příjemce. Po změně na [email-74] vše funguje. Také se mi občas podobná chyba stane, člověk už má trochu profesionální slepotu :-) Podobných drobných přehlédnutí je v doručeném notifikačním emailu více, doporučuji vše pořádně projít a všechno opravit, obecně jde o podobné chybky…

    #12874

    litolka
    Participant

    Díky moc, jste opravdu super! Dělala jsem ten den velké množství formulářů a i přesto, že jsem vše kontrolovala, na tuhle chybu jsem nepřišla. Omlouvám se za zdržení a děkuji za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti