element.style

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1478

    Brummie
    Participant

    Zdravím. Potřeboval bych si v šabloně něco upravit, ale problém je v tom, že je to v element.style, a tak se chci zeptat, jestli ho lze vůbec editovat?

    element.style {

    top: -10px;

    padding-top: 10px;

    padding-bottom: 5px;

    height: auto;

    display: none;

    Takhle se mi to zobrazuje a potřeboval bych dát pryč padding-top, jenže nevím, kde se to přesně nachází. Předem děkuji za odpověď.

    #10854

    neteyescz
    Participant

    Ano, lze ho editovat, možná by pomohlo přečtění anglického fóra.

    http://wordpress.org/tags/elementstyle

    S Pozdravem,

    Neteyes.cz

    #10855

    Brummie
    Participant

    Ještě než jsem sem napsal, tak to tam zkoušel najít, ale jaksi tomu moc nerozumím. V ENG nejsem moc zdatný a překladač tomu taky moc nepomůže. Tak bych chtěl poprosit o nějaký mini návod.

    #10856

    admin
    Keymaster
    Web

    Parametry element.style zobrazíte např. s pomocí rozšíření Firebug pro Firefox. Stručně řečeno jde o styly, které NEJSOU definovány v souboru s kaskádovými styly (style.css), ale jsou to tzv. inline styly (aneb přímé použití), kdy jsou definice přímou součástí HTML, např.

    <div style="text-align:center;">

    Toto řešení není moc vhodné (nelze ho moc dobře modifikovat), ale občas se používá. Napište nám příklad (ideálně s uvedenou URL adresou), kde se tento styl vykytuje. Občas se používá např. v různých sliderech a obvykle je možné ho změnit nějakým nastavením používaného pluginu.

    P.S. Projděte si prosím všechny své dosud položené dotazy na fóru a zkuste na ně odpovědět (doplnit vlastní řešení, vysvětlit proč něco začalo fungovat, atd). Děkujeme!

    #10857

    Brummie
    Participant

    Ve slideru to není, je to v menu. Ale furt nevím, kde to najdu. Zkusil jsem ten Firebug, ale ten to pouze edituje nebo ne?

    Takhle ten kód vypadá

    <ul class="sub-menu" style="top: -10px; padding-top: 10px; padding-bottom: 5px; height: auto; display: block; ">

    #10858

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, Firebug slouží pouze pro analýzu. Jak jste vlastně zjistil hodnoty element.style? Pomocí nějakého jiného prohlížeče a rozšíření?

    Takže ten kód je generovaný pro menu. Používáte nějaký plugin pro menu? Může to klidně způsobovat i nějaký JavaScript, který menu vylepšuje…

    #10859

    Brummie
    Participant

    Ano zjistil jsem to přes prohlížeč a žádný plugin na menu nepoužívám

    #10860

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkusil jste deaktivovat všechny pluginy? Jakou používáte šablonu? Když použijete Twenty Ten nebo Eleven, tak uvidíte, že WordPress sám o sobě žádné inline styly k menu nepřidává (element sub-menu), viz podobný problém. Ale bez konkrétního příkladu (URL a použitá šablona) se asi dále nedostaneme…

    #10861

    Brummie
    Participant

    To menu je celé nějaké divné, takže asi to vyřeším pluginem. Máte nějaké tipy?

    #10862

    admin
    Keymaster
    Web

    Funkce menu funguje ve WordPressu bez problémů, není třeba kvůli menu instalovat nějaký plugin. Co to znamená “celé nějaké divné”? Zkusil jste vše co je psáno o odpověď výše? A jaké jsou výsledky?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti