e-learning

Zvolené téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  togur a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2125

    morca
    Participant
    Web

    Dobrý večer,

    chtěl bych na stránkách oprávněným uživatelům zpřístupnit e-kurzy, které bych rád dělal.Máte prosím někdo zkušenost s nějakým pluginem?

    Děkuju

    #12711

    togur
    Participant
    Web

    Pokud uvažuješ o e-learning systému, zkus se nejprve podívat na ucelené systémy – viz Dokeos nebo jeho fork Chamilo. Přídadně starší ale jeden z nejrozšířenějších Moodle.

    Pokud trváš na implementaci pod WordPress (rozmím tomu, taky to zkouším), není to jednoduchá cesta – buď se spokojíš s existujícími, většinou jednoduchými řešeními, nebo tě čeká dost programování.

    Většinou chybí celistovost – jednotlivé pluginy pokrývají vždy jen část výukového procesu – buď se soustředí na organizaci nebo jen na výuku.

    Z pluginů pro vytvoření sady otázek zkus http://wordpress.org/extend/plugins/mtouch-quiz/. Není špatný, jen ta grafika.

    Hodně toho umí http://wordpress.org/extend/plugins/wp-survey-and-quiz-tool/, jen se mi nepodařilo rozchodit režim jedna otázka na stránku.

    Nejsympatičtější user frontend pro mě má http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-simple-survey/. Rozhodně vyzkoušej.

    Z ucelených systémů pak otestuj http://wordpress.org/extend/plugins/xerte-online/

    Na SCORM je tu http://wordpress.org/extend/plugins/scormcloud/, ale to už je vyšší dívčí a upřímě řečeno, nikdy se mi to nepodařilo uspokojivě rozchodit.

    Určitě nezapomeň podělit se o zkušenosti!

    #12712

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé téma…

    A togur uvedl mnoho ještě zajímavějších pluginů, díky!

    Z dotazu není zcela zřejmé, zda jde pouze o zpřístupnění kurzů (a tedy spíše nějaký plugin pro členství a správu uživatelů – vlastní kurzy pak mohou být nějakým způsobem embedované do stránek) nebo i jejich tvorba a správa?

    Pokud jsem to dobře pochopil, tak poslední dva jmenované pluginy slouží spíše pro integraci samostatných (ucelených) online systémů.

    Doplním ještě další pluginy SlickQuiz (tvorba různých testů a kvízů) a teachPress (spíše správa fyzických kurzů).

    Jako velmi dobrý plugin ale vypadá hlavně BuddyPress ScholarPress Courseware, který by měl umět jak spravovat různé kurzy, tak připravovat testy. Nezkoušel jsem, ale občas nakouknu, co je v něm nového…

    #12713

    togur
    Participant
    Web

    admin: díky za zmínku BuddyPress ScholarPress Courseware – úplně jsem na něj zapoměl. Nádstavba je ale ve vývoji – doposud jsou dokončeny části orientované na organizaci kurzů. Část pro tvorbu samotného výukového obsahu zatím chybí. Každopádně je to velmi slibný projekt.

    #12714

    togur
    Participant
    Web

    “Z dotazu není zcela zřejmé, zda jde pouze o zpřístupnění kurzů (a tedy spíše nějaký plugin pro členství a správu uživatelů – vlastní kurzy pak mohou být nějakým způsobem embedované do stránek) nebo i jejich tvorba a správa?”

    Naprosto přesně. Nejjednodušší implementaci výukového webu lze realizovat s pluginem pro řízení přístupu k obsahu (diskutováno v jiných vláknech) a s vkládanými prezentacemi uložených v Google Docs.

    #12715

    togur
    Participant
    Web

    admin:”Pokud jsem to dobře pochopil, tak poslední dva jmenované pluginy slouží spíše pro integraci samostatných (ucelených) online systémů.”

    Plugin Xerte Online by měl být jakousi ořezanou verzí většího autonomního systému – ten jsem nezkoušel. Plugin je ale schopen samostateného provozu v rámci WP. Umožní vytvořit výukový obsah, který se pak vkládá do klasického postu pomocí shortcode.

    Plugin Scorm Cloud je opravdu vázán na účet v externí službě.

    #12716

    togur
    Participant
    Web

    admin: díky za tip na SlickQuiz. Ten jsem neznal. Vůbec nevypadá špatně!

    #12717

    togur
    Participant
    Web

    morca: tak jak to dopadlo? Podělíš se o zkušenosti?

    #12718

    morca
    Participant
    Web

    Moc děkuju za tipy, je to přesně co jsem potřeboval.

    Z WP SIMPLE SURVEY pro testové otázky jsem nadšený, hodně jednoduché ovládání, vlastně žádné nastavení, fakt super.

    Pro výuku bych rád použil XERTE ONLINE, vytvořené prezentace vypadají moc pěkně a překvapilo mě co je všechno v aplikaci možné dělat, jak interaktivní je. Bohužel jsem ještě neměl čas pořádně do možností Xerte proniknout.

    #12719

    Matyas11
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    pokouším se o obdobné, používám WP SIMPLE SURVEY a chtěl jsem poprosit, jestli by mi někdo poradil, kde v editoru pluginu, mohu počeštit hlášku, která vyskočí při ukončení kvízových otázek “Exam finished”.

    Předem děkuji

    #12720

    togur
    Participant
    Web

    Obávám se, že možnost plné lokalizace bude až v placené verzi :-(

    #12721

    Matyas11
    Participant
    Web

    Díky za odpověď.

    Každopádně co jsem potřeboval, jsem vyřešil u WP Survey And Quiz Tool vytvořením (částečné) české lokalizace přes CodeStyling Localization.

    #12722

    togur
    Participant
    Web

    Ten už jsem hodně dlouho nezkoušel. Umí už aktuální verze zobrazování otázek po jedné?

    #12723

    admin
    Keymaster
    Web

    Matyas11: Plugin WordPress Simple Survey bohužel není lokalizovatelný. Jednotlivé řetězce sice můžete natvrdo přeložit v souborech pluginu, ale při další aktualizaci a tento překlad přijdete. Zajímavé ale je, že jsem výraz “Exam finished” nikde v celém pluginu nenašel?

    Obávám se, že lokalizace nebude fungovat ani v placené verzi, respektive se autoři nikde nezmiňují, že by fungovat měla… Takže pro české uživatele si asi můžeme tento plugin odškrtnout :-(

    Naopak další plugin WP Survey And Quiz Tool lokalizaci umožňuje a můžete ji poslat autorům, aby ji zařadili přímo do pluginu.

    togur: Obávám se, že nikoli, ale detailně jsem to nezkoušel…

    #12724

    Matyas11
    Participant
    Web

    togur: Používám jednu otázku na stránku.

    WPSQT mám verzi 2.12 u kvízu je položka sekce, kde se dá nastavit, kolik otázek v dané sekci se má zobrazit, poté už jenom stačí jednotlivé otázky k sekcím přiřadit.

    Trochu to sice omezuje náhodný výběr, ale pokud máte př. 40 otázek, které zobrazujete v 8. sekcích (nastavení v sekci náhodný), tak to alespoň pro mě, splňuje svůj účel.

    #12725

    Matyas11
    Participant
    Web

    admin: “Zajímavé ale je, že jsem výraz “Exam finished” nikde v celém pluginu nenašel?”

    Omlouvám se, měl jsem na mysli WPSQT

    #12726

    togur
    Participant
    Web

    ad lokalizace Simple Survey

    admin: možnost lokalizace v placené verzi byl jen tip – na jejich supportu jsem našel poznámku že se tak chová jiný jejich plugin. Sám jsem dotaz nevznesl. Ač považuji frontend pluginu za doposud nejvydařenější, dost mě odradily velmi špatné zkušenosti lidí, kteří zakoupili placenou verzi (viz forum na wordpress.org) + laxní odezva autorů.

    #12727

    togur
    Participant
    Web

    Matyas11: dík za tip ohledně WPSQT. Vyzkouším.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 18 příspěvků - 1. až 18. (z celkem 18)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti