dva WP na jedne domene (druhy pro pripravu nove verze webu)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress dva WP na jedne domene (druhy pro pripravu nove verze webu)

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Mick a poslední změna je stará 6 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33905

    Mick
    Participant

    potreboval bych poradit
    mame nyni na domene primo v rootu wordpress s woocommerce

    radi bychom presli na novy vzhled, ale neni vubec kompatibilni, puvodni wordpress ma normalni vzhled pro klasicky woocommerce ale novy vzhled na ktery chceme nebo spis musime prejit jde jiz spis o vzhled pro woocommerce listings (mame totiz obchod s auty – nejdrive jsme jen pujcovali ale nyni jiz i prodavame)

    tak jsme premejsleli ze by bylo nejjednodussi do slozky (například root/novyweb/) nainstalovat cisty wordpress dat tam pote novou sablonu a kompletne web naplnit stejnym obsahem jako je ten ostry web ktery nyni bezi v rootu – a az by novy web ve slozce “root/novyweb/” byl hotov tak bychom v ranních hodinach puvodní web v rootu komplet smazali a poté budto prekopirovali web ze slozky “novyweb” do “rootu” nebo ho nechali ve slozce a udelali nejak ze root bude nacitat slozku

    proc to resime takto komplikovane je, ze web nas zivi, je v ostrem provozu a nemuzeme si dovolit mit napriklad par dni web nefunkcni – je to nase hlavni obziva.

    * radi bychom se zeptali jestli náma popsany postup bude takto fungovat?
    * popripade jestli pri techto krocich hrozi nejake problemy a pokud ano tak jake?

    ptame se protoze s timto nemame vubec zkusenosti a chceme predejit problemum ktere by mohli nastat nebo abychom vedeli na co se pripravit.

    #33911

    mirekk
    Participant
    Web

    Pochopil jsem to správně, že potřebujete víceméně jen vyměnit šablonu, kterou si chcete předem připravit (nastavení, styly atd.) a obsah zůstane stejný?

    #33913

    Mick
    Participant

    Ahoj mirku, zkracene a jednoduse ano.
    Ale bohuzel mame nyni template ktery neni kompatibilni s novym.

    Nyni mame na webu nekolik klasickych stranek plus z klasickych stranek udelane neco jako listening s vozy na prodej, a pak mame na strankach woocommerce produkty ktere nam ale zastavaji pujcovnu aut – zde pouzivame oficialni woocommerce plugin “Bookings”.

    A nas novy vzhled podporuje mit listening auta na prodej jako klasicke stranky cardealers plus znovu ve woocommerce budeme mit zas pujcovnu.

    Ale nemuzeme si dovolit nekolik dni web prekopavat.
    Proto jsme zvolili moznost ze bychom nejradeji “asi” nainstalovali cisty wordpress do slozky, dali si tam novy vzhled, kompletne web naplnili obsahem. A az by to bylo ready tak původni wordpress ktery je v rootu domeny smazali. A pote budto novy wordpress (z té složky) presunuli do rootu, a nebo jen v rootu napriklad udelali aby se nacitala ta slozka jako root.

    Ale nikdy jsme toto nedelali proto by jsme potrebovall zde od nekoho zkuseneho informaci jestli to takto bude fungovat jak jsem popsal vyse :-)

    Vsem co daji nejake informace, ci rady, tipy, apod. moc děkuju.

    #33914

    mirekk
    Participant
    Web

    Takto to nepůjde. Vecer vám napíšu víc pokud někdo nebude rychlejší. Budete si muset vytvořit subdoménu a novou databázi na hostingu. Umožňuje vám tyto dvě věci hosting? Zjistíte to v zákaznické administraci na hostingu. Pokud ano, je to pak vcelku jednoduché.

    #33920

    Mick
    Participant

    Urcite budu rad za jakoukoli radu jak nejlepe to co potrebujeme provest – udelat.

    Bohuzel puvodni vzhled je jen klasicky woocommerce vzhled, ale ten novy jiz je jak pro wp tak woocommerce tak i ma specialni stranky a layout pro cardealears. Takze to nejde jednoduse deaktivovat puvodni vzhled a aktivovat novy. A proto chceme nainstalovat budto do podslozky/nebo subdomeny/nebo do localu – a az by jsme meli novy cisty wp plus novy vzhled nacpany puvodnim obsahem tak by jsme v rannich hodinach vymazali puvodni ftp root a db a nahrali tam ten novy.

    Ale nikdy jsme takto drasticky prechod nedelali tak vsechny rady jsou moc vitane :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti