Dva typy komentářů

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #774

    Zulla
    Participant

    Zdravím. Vzhledem k tomu, že na webu potřebuju mít malou inzerci, jsem po dlouhém hledání vhodného pluginu přišla pouze na řešení přidat ke klasickým komentářům možnost nahrát obrázek a použila to v této podobě. U takto použitých “komentářů” mám jiný nadpis a popisky polí. Teď nevím, jak vyřešit, aby se u článků komentáře zobrazovaly jako komentáře, ale u inzerce v upravené podobě. Jde to vůbec? nebo má někdo lepší nápad na vyřešení inzerce. Zkoušela jsem cforms, tam jsem nepřišla na to, jak výpis formuláře odeslat do web stránky. Další nápad byl malý guestbook, ale to jsem zase neobjevila žádný, co umí upload obrázku.
    Budu vděčná za jakýkoli nápad:o)

    #7418

    admin
    Keymaster
    Web

    Komentáře nebudou vhodným řešením, respektive pokud je budete chtít nějak odlišit od “normálních” komentářů, tak se podle mě stejně nevyhnete programování vlastního pluginu (komentář bude muset být nějak označen, že je odlišný, nehledě na to, že nebude mít svou hezkou adresu).

    Asi bych spíše využil vlastní typy obsahu (novinka WordPressu 3.0). Nevýhodou je, že se s nimi budete muset trochu naučit (alespoň pro definování toho, co chcete zadávat) + použít nějaký plugin pro umožnění vkládání obsahu uživatelům. Trochu jednodušším řešením je využití pluginů pro vkládání příspěvků čtenáři (vytvoříte si pro ně např. rubriku Inzerce), např. uCan Post či TDO Mini Forms.

    Podobnou možností je využití Pods frameworku, s jehož pomocí lze udělat velmi rychle komplexní inzertní systém. Jeden jsem zrovna nedávno (v podobě bazaru) nasazoval zde: kajakar.cz/bazar (prosím nezkoušet, jede to naostro a vše je propojené s emaily, Facebookem a vlastní administrací). Chtěl jsem to uvolnit jako samostatné řešení (zdarma), ale zatím nebyl bohužel čas…

    Posledním řešením je pak nalézt nějaký plugin, který alespoň nějak přibližně odpovídá požadavkům. Žádného konkrétního, přímo určeného pro inzerci, jsem si ale poslední dobou moc nevšiml…

    #7419

    Zulla
    Participant

    Děkuji za námět. Na pluginy jdu kouknout.

    Bazar na kajakar.cz je přesně to co bych potřebovala:o)

    #7420

    Zulla
    Participant

    Po prozkoumání možných řešení jsem nakonec skončila u Pods frameworku. Zatím s tímto pluginem bojuju, ale pokud jsem dobře pochopila jeho podstatu, mohl by mi vyřešit i další věci, které na web potřebuji a dlouho si lámu hlavu jak na ně. Teď ještě se s ním rychle naučit pracovat:o)))))

    #7421

    admin
    Keymaster
    Web

    Dobrá volba :-) Není to snadná cesta, ale v současné době asi jedna z nejlepších. Jen to chce tomu zpočátku věnovat spoustu času, který se ale nakonec vyplatí…

    #7422

    J-Prause
    Participant

    @ Zulla: možná se Vám bude hodit série článků o Pods CMS, která začíná tady. Na konci tohoto prvního jsou odkazy na pokračování.

    #7423

    Zulla
    Participant

    Tento seriál o Pods jsem už četla. Teda jen díky němu jsem se na to vrhla, ale i přes to díky:o)

    #7424

    admin
    Keymaster
    Web

    Ani jsem netušil, kolik českých uživatelů tento framework používá :-)

    Pokud si nebudete vědět s něčím rady, tak klidně založte samostatné vlákno, také už máme spoustu zkušeností s tímto pluginem… I když v oficiálních Q&A a manuálu (Userguide) najdete odpovědi skoro na všechno…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti