download videa *.mp4 (né přehrávání)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem download videa *.mp4 (né přehrávání)

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34496

    wisiwig
    Participant

    Dobrý den. Potřebuji pro uživatele dát ke stažení video s koncovkou *.mp4 , pokaždé se ale video začne přehrávat. Chci ale, aby na jedno kliknutí např na “download video” aby se rovnou začalo stahovat, né přehrávat.

    #34498

    mirekk
    Participant
    Web

    Hledáte problém tam, kde není a stačí jen koukat a ne jen klikat. Při vkládání souboru do příspěvku máte vpravo dole rámeček Nastavení zobrazení souboru. A tam vyberte volbu Odkaz na mediální soubor.

    #34504

    wisiwig
    Participant

    v Chrome ani v IE mi to nenabídne rovnou stáhnout soubor ale přehraje se video. Mám vložený odkaz přes “mediální soubor” a nastaveno “odkaz na mediální soubor” :(
    Možnost stažení je pro uživatele pořád stejně komplikovaná…přes pravý tlačítko a “uložit jako” :(

    #34515

    Azifaral
    Participant
    Web

    Já jsem přesvědčený, že toto nemáte šanci ovlivnit a je to vlastnost prohlížeče. On pro zjednodušení pro uživatele to prostě začne automaticky přehrávat, dokonce vám takto přehrává automaticky video v HTML5 reklamě a teprve pokud vám to nevyhovuje, tak máte možnost si to na straně prohlížeče zakázat. Ten zákaz automatického přehrávaní videa v HTML5 se dělá pomocí Chrome rozšíření Disable HTML5 Autoplay a asi bude fungovat i na to *.mp4, ale musí to udělat klient na své straně.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti