Dočasný adresář neexistuje

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Dočasný adresář neexistuje

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  blackjesus a poslední změna je stará 10 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3544

    blackjesus
    Participant

    Dobrý den, ve WordPress mi při pokusu nahrát obrázek nebo jiná média vyskočí: “Soubor se kvůli chybě nepodařilo nahrát. Dočasný adresář neexistuje.” V Total Commander jsem zkoušel nastavit oprávnění 777, ale nepomohlo to. Z WEDOS mi odepsali, že mi adresáře vytvořili znovu a chyba musí být v nastavení WordPressu, kde mám prý uvedenu nějakou jinou (zřejmě neexistující) dočasnou složku. Prosím o radu.

    #16114

    admin
    Keymaster
    Web

    Jde o čistou instalaci nebo nějaký přesun z jiného hostingu?

    V menu Nastavení – Média – Nahrávání souborů máte uvedenou nějakou cestu k souborům?

    #16115

    blackjesus
    Participant

    Byla to čistá instalace, WP jsem tedy úplně vymazal a nahrál na server WP 3.6, vyskočila mi ale úplně jiná chyba – bílá smrt. Podle návodu jsem upravil soubor wp-config.php, po nahrání souboru se mi však zobrazí jen bílá obrazovka. Oprávnění jsem nastavil na 777. Při otevření wp-admin/install.php v prohlížeči se zobrazuje kód s chybou “WordPress requires that your web server is running PHP. Your server does not have PHP installed, or PHP is turned off.”

    #16116

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Podívej se v tomto článku, co způsobuje bílou smrt a jak ji postupně řešit.

    http://blog.doprofilu.cz/nezarazene/wordpress-bila-smrt.html

    Jinak bych řekl, že se nepodařilo asi smazat všechny soubory, občas se mi to s Total Commanderem stalo taky. Chce to smazat soubory po nějakém čase.

    A ta hláška (WordPress requires that your web server is running PHP. Your server does not have PHP installed, or PHP is turned off.) by měla znamenat, že nemáš povolené PHP. Jakou verzi hostingu využíváš?

    #16117

    blackjesus
    Participant

    Moc díky! Pomohlo upravení souborů v PHPAdminu.

    #16118

    admin
    Keymaster
    Web

    blackjesus: Tak teď už tomu vůbec nerozumím :-) Pokud máte na mysli PHPMyAdmin, tak tam se neupravují soubory, ale data v databázi?

    Jinak standardní řešení je:

    1) Deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu.

    2) Pokud zlobí už instalace, tak smazat i soubor wp-config.php a nechat ho vytvořit automaticky po zadání příslušných údajů.

    Obecně s Wedosem nejsou skoro žádné problémy a věřím tomu, že PHP podporuje. Pokud neměl pravdu peeeeeta a nenahrál jste WordPress na freehosting k doméně u Wedosu (nepodporuje PHP).

    Každopádně pokud už vše funguje, tak bychom uvítali podrobnější zprávu o tom, co se vlastně stalo a jak to bylo vyřešeno…

    #16119

    blackjesus
    Participant

    K zobrazení celého webu a zmizení hlášky “Dočasný adresář neexistuje” pomohl odstavec NASTAVENÍ DEFAULTNÍ ŠABLONY na http://blog.doprofilu.cz/nezarazene/wordpress-bila-smrt.html

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti