Divný text na titulní stránce

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27726

    tichyjan
    Participant

    Zdravím, již delší dobu mám na titulní stránce úplně nahoře nějaký text, kterého se absolutně nemohu zbavit. Když kliknu na jakýkoli štíte, nebo záložku v menu, tak už tam není. Jen na té titulce.
    Tušíte někdo, co s tím?

    Díky!

    #27728

    admin
    Keymaster
    Web

    Nebyl by screenshot nebo přímo odkaz na web? Obecně to ale asi bude nějaká funkce používané šablony…

    #27729

    tichyjan
    Participant

    Jasné, zde link:
    http://valachiengym.cz/

    Objevilo se mi to tam až po nějaké době, co šablonu používám. Koupil jsem sixteen pro, aby to mělo více funkcí. Ale vzhledem k tomu, co je tam napsáno, to asi klasická funkce šablony nebude :-)

    #27730

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to opravdu nebude :-) Spíše to vypadá na nějaký vir a do souboru šablony byl vložen nějaký nepěkný kód… Bude to chtít prohlédnout celý web, nalézt příčinu a vyčistit… Našel jsem jen šablonu Sixteen Plus, ale ta už je dostupná ve verzi 3.0, zatímco na webu máte nějakou starší 2.0.9. Možná tam zatím došlo k nějakým bezpečnostním opravám? Nebo jde o jinou šablonu?

    #27731

    tichyjan
    Participant

    Tož to opravdu netuším, zda došlo k nějakým změnám…jsem laik a zas tak hluboce do toho nevidím :-)
    Ale díky

    #27732

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud nejde o nějakou vkládanou reklamu (např. ze strany hostingu), tak bude web patrně opravdu napaden. Bohužel jedinou cestou je ho pořádně pročistit, změnit hesla, nakopírovat původní zdrojové soubory WordPressu, pluginů i šablony, atd. Použít můžete i nějaký plugin (např. Wordfence Security), ale chtělo by to i zjistit, jak se útočník dostal na web. Pokud se to nepodaří, tak se klidně ozvěte, ale už to bude muset být v rámci placené zakázky…

    #27743

    tichyjan
    Participant

    Tak už se mi to podařilo odstranit, bylo to zanesené přímo v “editoru” v kódu. Takže nic hrozného.
    Ještě se zeptám, jde nějak nastavit update šablony? Psal jste, že již k dispozici sixteen pro 3.0, tak bych aktualizoval.
    Děkuji!

    #27744

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jste to pouze odstranil z jednoho souboru, tak se to může objevit kdykoli znovu, je třeba nalézt příčinu. Když se tam někdo dostal poprvé (a doplnil to zdrojového kódu), tak to může udělat i příště…

    Viděl jsem informace o nové verzi na webu šablony (pokud je to opravdu ona, viz odkaz výše). Pokud používáte placenou verzi, tak si to budete muset buď sám hlídat nebo to možná nějak řeší přímo autoři šablony a třeba také podporují automatickou aktualizaci. Ale to netuším, budete to muset prozkoumat sám…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti