Custom type – proklik url v echo

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Custom type – proklik url v echo

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23981

    Azifaral
    Participant
    Web

    Prosím o drobnou pomoc. Sice to tak úplně nepatří asi tady do diskuse, ale možná, že se to taky někomu do budoucna sejde. Potřeboval bych poradit s php u custom type, kdy mám vytvořené uživatelské pole url a potřeboval bych jej prokliknout na to dané url, tzn. místo toho http://www.seznam.cz by tam šlo to pole url. Takže když potom budu mít jako položku URL http://www.neco.cz tak se mi to na tu url adresu prokline. A vzhledem k tomu, že nejsem žádný programátor, tak jsem se zaseknul a bohužel nevygooglil :) Děkuji moc.

    <?php
    if(get_field('url_salonu')) 
    {
    echo '<b>URL salonu:&nbsp</b>';
    echo '<a href="http://www.seznam.cz">' . get_field('url_salonu') . '</a>';
    echo '<br />';
    }
    ?>
    #23985

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Chápu to dobře, že chcete get_field('url_salonu'); dostat do odkazu?

    if(get_field('url_salonu')) 
    {
    if(strpos(get_field('url_salonu'),'http://')>-1 || strpos(get_field('url_salonu'),'https://')>-1 ) $url=$url;
            else $url='http://'.$url;
    
    echo "<b>URL salonu:&nbsp</b>";
    echo "<a href=\"$url\"> $url </a>";
    echo "<br />";
    }

    ale pokud to je metabox, tak nejlepší asi je toto:

    if(get_field('url_salonu')) 
    {
    if(strpos(get_field('url_salonu'),'http://')>-1 || strpos(get_field('url_salonu'),'https://')>-1 ) $url=$url;
            else $url='http://'.$url;
    ?>
    <b>URL Salonu&nbsp;</b>
    <a href="<?php echo $url; ?>"><?php echo $url; ?></a>
    <br/>
    <?php

    Pokud to zadává uživatel, asi bych spíš použil Javascript a plnil odkaz po události onBlur, aby nemusel čekat na aktualizaci editoru…

    Snad nejsem úplně mimo… Taky nejsem programátor, takže slovo “nejlepší” s nadhledem, prosím ;) :)

    #23987

    Azifaral
    Participant
    Web

    jj, chápete dobře, ale někde je něco špatně :) Výsledek je vidět tady http://www.strihy.cz/uces/stredne-dlouhe-vlasy-s-vlnitym-melirem-v-cokoladove-barve-251/ a bohužel to vrací jenom to http:// a nevrátí to ten obsah té custom type url_salonu. Jinak je to pole, které se zadává na straně serveru při vkládání postu.

    #23990

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Omlouvám se, opět nastala chyba mezi klávesnicí a židlí… :D
    Zapomněl jsem nahradit všechny výskyty zdrojové adresy namísto $url

    if(get_field('url_salonu')) 
    {
    if(strpos(get_field('url_salonu'),'http://')>-1 || strpos(get_field('url_salonu'),'https://')>-1 ) $url=get_field('url_salonu');
            else $url='http://'.get_field('url_salonu');
    ?>
    <b>URL Salonu&nbsp;</b>
    <a href="<?php echo $url; ?>"><?php echo $url; ?></a>
    <br/>
    <?php
    #23991

    Azifaral
    Participant
    Web

    Skvělé, skvělé, skvělé – už to jede tak jak má. Je to sice finálně ještě trošku jinak :D, ale ten důležitý základ mi pomohl. Takže výsledek je takto:

    if(get_field('url_salonu')) 
        {
          if(strpos(get_field('url_salonu'),'http://')>-1 || strpos(get_field('url_salonu'),'https://')>-1 ) $url=get_field('url_salonu');
          else $url='http://'.get_field('url_salonu');
    
          echo "<b>URL salonu:&nbsp</b>";
          echo "<a href=\"$url\">$url</a>";
          echo "<br />";
    }

    Takže velké díky za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti