Custom type post – doporučení

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Custom type post – doporučení

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23678

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    chtěl bych na našem webu http://www.vlasyaucesy.cz udělat seznam kadeřníků a případně další speciální příspěvky a když jsem uvažoval jak to ve výsledku dělat, tak jsem si uvědomil, že pro mě by bylo nejvhodnější to udělat jako “jiný typ příspěvku” a tak jsem došel k Custom Type Post. Když jsem si o tom něco googlil, tak jako nejvíce preferovaný plugin se jeví Custom Post Type UI, ale je takových pluginů samozřejmě na WP více. A proto se ptám jaké má kdo s těmito pluginy zkušenosti a jaký by jste doporučili. Ono je to asi jednosměrná jízdenka, jakmile začne člověk tento typ pluginu používat, tak pak už asi těžko bude moci jen tak přeskočit na jiný. A ještě drobnost, měl by podporovat WPML, které na stránkách používám.

    Díky moc za jakékoliv info.

    #23682

    admin
    Keymaster
    Web

    Zmiňovaný plugin je asi vcelku dostačující, dobře hodnocený a v tomto případě snad o jednosměrnou jízdenku nepůjde :-) Chápu obavy, ale všechny podobné pluginy fungují na základě jednoduchého principu, kdy místo složitého ručního sepisování parametrů potřebných funkcí register_post_type() a register_taxonomy() si to pomocí pluginu jednoduše naklikáte. Zadané příspěvky a položky taxonomií zůstanou v databázi a pokud plugin v budoucnu z nějakého důvodu odpojíte, tak tam stále budou a nepřijdete o ně (jen nebudou vidět na webu). Potom ale stačí použít výše zmíněné funkce (nebo nějaký jiný plugin) a zase bude vše funkční (pokud použijete stejné názvy). Trochu problematická pak mohou mohou být uživatelská pole (custom fields), která asi řeší každý plugin trochu jinak, ale opět by mělo zůstat vše v databázi.

    WPML by měl bez problémů podporovat vlastní typy obsahu i taxonomie, takže tam by také neměl být problém. Ale pokud chcete mít jistotu, tak autoři WPML vytvořili také podobný plugin Types (součást placeného balíčku Toolset s mnoha dalšími funkcemi). A ten by asi neměl mít s WPML žádné problémy :-)

    #23684

    Azifaral
    Participant
    Web

    Velké díky za podrobné info. Díval jsem se teď na zmiňovaný Toolset a jsem z něj trochu na rozpacích. Za prvé tam není nejnižší cena, ale budiž za dobré věci jsem ochoten platit. Jenom ono v tom Toolsetu je například i CRED, což je form builder plugin a tady já používám Contact Form 7 a ten je opravdu zlatý :) a navíc mi tvorba toho formu v tom CRED připadala nějaká “šroubovaná” :). Module manager na tvorbu jednotlivých bloků na stránce atd.

    Prostě obecně podle mě je ten Toolset asi spíše taková větší liga a neříkám, že se mi nelíbí, ale asi bude chtít kafe (kýbl) a dlouhé zimní večery na studium :D, aby z toho člověk vymáčknul maximum za dané peníze. Zase to má výhodu, že má všechny pluginy pod “jednou střechou” a nemusí řešit problémy individuálně s vývojáři. Btw. toto mají skvěle řešeno v supportu u WPML, že i když je tam více lidí na support, tak vám přidělí jednoho a s tím komunikujete a teprve když by jste s ním byl nespokojen, tak si můžete zažádat o jiného.

    A co se týká WPML a “100% kompatibility” – ono za tu dobu co jej používám, tak jsem zjistil, že ono to WPML má někdy problémy samo se sebou :D natož s jinými, stačí se podívat na forum WPML jakým fofrem tam přibývají topicy :D. Ale tak jako tak, je to úžasný kus SW na vícejazyčné weby a přes všechny problémy, které jsem s tím měl bych neměnil.

    #23686

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, také občas s podporou WPML něco řeším a je třeba jim dát přesný požadavek, jinak to zkouší pomocí předem připravených odpovědí :-)

    Jinak je Toolset opravdu komplexní řešení určené asi spíše pro vývojáře, dobře je to popsáno např. zde. Ale můžete použít jen volně dostupnou část v podobě pluginu Types, který by měl umět vše potřebné pro definici vlastních typů obsahu a taxonomií…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti