Co vše se přemaže po aktualizaci šablony

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Co vše se přemaže po aktualizaci šablony

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23413

    blystar
    Participant

    Dobrý den,

    chci se zeptat o co vše přijdu, pokud se mi zaktualizuje šablona, když nepoužívám child theme (já ji teda používám), ale nevím, co všechno se musí řešit přes ní .. třeba když si přes WP rozhraní rozmístím widgety, nebo provedu přes administraci šablony nějaké změny a šablona se aktualizuje, tak přijdu o všechno ?

    Moc díky za odpověď.

    #23417

    admin
    Keymaster
    Web

    Nikoli, nastavení šablony, tedy např. widgety, aktuální možnosti nastavení (Customizer) a další zůstanou zachovány. Smažou se pouze soubory na FTP a dojde k jejich nahrazení novými soubory.

    #23423

    blystar
    Participant

    OK takže když si kompletně upravím šablonu přes rozhraní administrace šablony (Graphene) a tato šablona se mi následně aktualizuje, tak mi veškeré mnou udělané změny zůstanou zachovány ? (pozadí, barvy všehomožného, widgety, prostě všechno)

    Je to pro mě velmi důležité, abych měl 100% jistotu, že je tomu skutečně tak.

    Velmi děkuji za opětovné potvrzení, nebo vyvracení.

    … Vetší změny jako například vložení vyhledávacího pole do header a pod. budu provádět přes child theme, tady je myslím jasné, že pokud bych upravoval přímo soubor ve složce s orig šablonou a ta se mi aktualizovala, že o to přijdu.

    Díky.

    #23424

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, přesně tak by to mělo fungovat. Pro jistotu si ale udělejte zálohu databáze, nikdy nevíte, zda nebude v nové verzi nějaká chyba :-) Smažou se pouze ručně upravené soubory na FTP, nastavení šablony zůstane zachováno…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti