CKEditor – přidání do komentářového formuláře

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem CKEditor – přidání do komentářového formuláře

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 12 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1328

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Toto vlákno, pokud bude zdárně vyřešeno, může přinést krásné řešení pro WysiWyg editor k poli pro přidávání komentářů. Vyzkoušel jsem kopu pluginů, ale žádný mi extra nevyhovoval, až nedávno, jsem narazil na plugin CKEditor For WordPress, který po aktivaci přidá krásný Wysiwyg editor ke komentářovému poli. Bohužel má však mnoho, pro mě nepotřebných a nezkousnutelných funkcí. Ano, klidně bych FCK editor jako celek používal, ale to, co mě nejvíce štve, je ten ohavný media uploader… ):

    Narazí tedy někdo na způsob, jak vyseparovat onu kýženou funkci z pluginu?

    Danke, Neteyes.cz :-)

    #10146

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý editor, ale spíše bych zkusil využít nové funkce pro integraci TinyMCE pomocí funkce wp_editor(). Výhodou je, že nepotřebujete načítat žádný nový JavaScriptový editor a bude stačit samotné jádro WordPressu…

    Ale i CKEditor For WordPress vypadá velmi dobře a jsem zvědav, jak to bude nakonec vypadat na webu. Myslím, že editor má některé položky nastavitelné (odstranitelné) přímo v administraci, např. právě nahrávání souborů. Každopádně podobně jako u TinyMCE je možné ikonky odebírat a přidávat své vlastní. Prohlédněte nejdříve přehled všech ikonek (dokumentace) a poté příklady implementace do WordPressu (je tam i ukázkový malý plugin). Stručně řečeno musíte vytvořit vlastní plugin (či funkci v souboru functions.php, kde budete definovat změny editoru. Pokud se nezadaří, tak to zkusíme nějak dořešit…

    #10147

    neteyescz
    Participant

    Opouštím celý slavný FCK, ano, je krásný, ale plugin CKEditor for WordPress je nehorázný moloch. Vzpomněl jsem si, že jsem kdysi vrtal do jedné knihovny, nakonec jsem si vzpomněl úspěšně, byl to opensource od Seznamu “Jak”. Našel jsem si tam mnoho hotových widgetů, ale asi nejvíce se mi líbí jejich řešení editoru ( http://jak.seznam.cz/example/widgets/#editor ) – pokoušel jsem se ho marně dostat na stránky. Prováděl jsem to takto:

    1. Do headeru jsem načetl komprimovaný .js soubor

    2. Stáhl jsem img. buttony a nahrál je

    3. Přidal jsem do comments-template.php v includu kód uvedený na stránce, přepsal ID na funkční

    4. Nic se nestalo.

    Nevíte, v čem může být probléma?

    Díky.

    #10148

    neteyescz
    Participant

    Tak nakonec jsem to vyřešil, račte se podívat: http://www.neteyes.cz/clanky/budujeme-blog-hledame-sluzbu-ci-cms/#comments ( příklad )

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti