Chyby s médii

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26946

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Tak jsem se dneska divil, jak to, že dneska nahrané fotky jsou ve složce s datem 2015/06/ a on je problém v tom, že při nahrávání fotek do článku si WordPress bere datum pro složku z vydání článku. Tak že když někdo aktualizuje článek a přidává nové fotky, tak se mu kupí v jedné složce a zbytečně se pak načítají déle než by bylo nutné.

    Druhý problém s médii mám ten, že i když přidám obrázek do článku v různých velikostech, tak se vloží jen jedna velikost. Pochopil bych, kdyby se vzala vždy hned následující větší velikost obrázku pro zobrazení a zmenšila se na požadované rozměry, ale WordPress si vezme klidně druhou největší a u té pak jen nastaví velikosti podle parametrů. Zbytečně se tedy načítá velký obrázek s větší velikostí, tedy se déle načítá.

    #26954

    Azifaral
    Participant
    Web

    Už se to taky několikrát probíralo a dokonce mám s tím vlastní nepříjemnou zkušenost. Na to, aby se trochu zeštíhlil adresář s médii doporučuji plugin Custom Upload Dir, kde si můžete nadefinovat, že se ty média uploadují do adresáře 2015/06/01 (podle datumu článku, ale až na úroveň dne, případně můžete nastavit i post ID atd. Pak je ten obsah adresáře už tak malý, že by neměl být problém.

    Co se týká toho druhého, tak tady trochu nerozumím. Vy přece neuploadujete do wordpressu média v různých velikostech. Vy je tam vložíte v jedné velikosti a wordpress na základě šablony si nageneruje potřebné množství thumbnailů a ty následně používá.

    #26972

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Díky za odpověď. Už teď mám v jedné složce přes 600 souborů. To třídění do složek i podle dne nebo jiného atributu dokáži vyřešit i bez pluginu. Díky ovšem za tip.

    No ano nahrávám jednu velikost a wordpress vytvoří několik dalších. Já si pak mohu zvolit, kterou chci do článku vložit.
    Bohužel ať zvolím jakoukoliv kromě náhledu, tak se mi vloží vždy stejná a upraví se jen atributy width a height.
    Což nechápu a dělá mi to jak na ostré verzi, tak i na zkušební verzi.

    #26973

    Azifaral
    Participant
    Web

    Víte, myslím si, že v tom prvním případě je to trochu zbytečný hon. 600 obrázků v jednom adresářů máme zcela běžně a i násobně více a ten vliv je vcelku zanedbatelný. Jako problém bych začal vidět počty nad 10 000 souborů.

    Co se týká toho druhého problému, tak tam se pořád ještě trochu ztrácím. Já obecně do článku nevkládám obrázek podle velikosti, respektive já tam vložím daný obrázek a nechávám to na šabloně aby si zvolil ten optimální podle toho kde se obrázek zobrazuje. Takže vlastně ani netuším jak bych Vám měl v tom vašem případě poradit.

    #26984

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Zbytečný hon to podle mě určitě není.
    Wedos nemá moc rád hodně souborů v jedné složce a zrovna tento článek, ke kterému je tato složka často aktualizuji a přidávám další obrázky. S každým obrázkem se vytvoří další jeho upravené verze. Tedy objem složky nabývá.
    Budu tedy napřed nahrávat média přes správce médií a pak si potřebné obrázky vyberu v článku. Tím to vše rozdělím nějak rovnoměrně.

    Já tedy volím obrázek, který se mi zrovna do článku hodí. Když potřebuji miniaturu, tak ji zvolím, pokud potřebuji jen střední velikost tak zvolím tu.
    WordPress ale ať zvolím jakoukoliv velikost, tak vždy vloží jen jednu a jen změní atributy šířky a výška, tak jak je uvedeno u dané velikosti v administraci. nechápu, proč wordpress nevloží rovnou obrázek s danými rozměry nebo s nejbližšími. Volím velikosti z důvodu, abych omezil velikost přenesených dat. Nemusí se zbytečně načítat velký obrázek, pokud to není do článku nutné.

    #26990

    Azifaral
    Participant
    Web

    No já přesně tušil, že budete argumentovat Wedosem, ale ono to není o Wedosu. To velké množství souborů je obecný problém, ale opravdu až tak od hodnot o kterých jsem psal já. Když jsem si trošku četl, tak oni řešili problémy s uživateli co měli ve složkách 100 – 200 tisíc souborů a rekordmana co mají, je 2 miliony souborů. Tomu už opravdu rozumím. :D Jinak to, že to budete nahrávat přes Správce médií tak to si teprve naděláte na problém, protože on potom se přiřadí do nejstarší složky. Toto jsem také kdysi dělal a pak mi nezbylo nic než ručně média popřesouvat. Vám by obecně vyhovoval tento plugin WP Media Folder, díky kterému můžete potom ty média organizovat podle své potřeby.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti