Úvodní stránka › Fórum podpory WordPressu › Problémy s WordPressem › Chybné formátování textu
Štítky: Chromium, TinyMCE, Vizuální editor
Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna je stará 13 let, 11 měsíců.
-
AutorPříspěvky
-
29. dubna 2011 (23:00) #959
Zdravím vás. V nové verzi WordPressu se mi vyskytla chyba. Pokud vytvořím dva odstavce v GUI editoru a poté se je pokusím spojit, druhý odstavec je uzavřen to tagů “span”, který brání dalšímu formátování textu, resp. jde to blbě – musím přejít do HTML editoru, smazat nově vytvořené tagy a poté se vrátit do GUI editoru.
Podrobně jsem to popsal na svém blogu: http://petos.cz/2011/wordpress-chyba-nebo-vlastnost
Mohl by prosím někdo mrknout, kde je chyba? V PHP se bohužel nevyznám a opravit tohle nedokážu…
Děkuji s pozdravem Peťoš
30. dubna 2011 (17:55) #8241Omlouváme se, příspěvek zapadl bohužel do spamu.
Zkoušel jsem to nasimulovat, ale popisovaná chyba se u mě neobjevuje. Obvykle podobné věci vznikají např. při kopírování nějakého textu z Wordu (či jiného dokumentu) nebo při nějakých složitějších úpravách.
Jakou máte verzi WordPressu? Nemohl by to dělat nějaký zastaralý plugin? Zkuste je všechny deaktivovat a vyzkoušet. Jaký používáte prohlížeč? Zkuste vytvořit zcela nový příspěvek, napsat dva odstavce a pak je spojit (se všemi vypnutými pluginy). Opět se projevila stejná chyba?
30. dubna 2011 (18:55) #8242njn dementní chyba, dementní WordPress…
…až na to, že to funguje tak jak má, WP si tam tebou uvedený kód nevkládá a popisovaná chyba není záležitost WordPressu. Než příště napíšeš takto “inteligentní” článek doporučil bych popřemýšlet jestli chyba není někde jinde, například v pluginech, které nevytvářejí vývojáři WordPressu a nemají tak co se týče funkčnosti s tímto systémem nic společného, v zastaralém prohlížeči popřípadě jak psal admin zkopírováním textu z nějakého externího programu (i jen třeba z prohlížeče).
slušně řečeno…
30. dubna 2011 (19:27) #8243Díky admine. Problém s pluginy mě napadl také a zkusil jsem totéž i na blogu s deaktivovanými všemi pluginy, ovšem chyba se objevuje stejně. Jak píšu ve svém článku, nekopíruji nic, vše píšu rovnou do editoru.
Abych předešel tomu, že chyba bude v mém nastavení WP, zkusil jsem založit blog na wordpress.com. Bohužel jsem narazil na totéž.
Je tedy možné, že se jedná o chybu v prohlížeči, resp. v implementaci JavaScriptu /nebo v čem je ten editor napsaný/? Používám nejnovější verzi Chromium-browseru, ale na stejné chování jsem narazil i ve Firefoxu 4.0.1…
Lukenzi: dělám ve vývoji softwaru a QA, takže ačkoli neumím v PHP a WP používám jen jako nástroj, umím ověřit chyby, než napíšu takovýto článek. Článek jsem zakončil výzvou k ověření chování, protože všechny mnou vyzkoušené postupy toto potvrzovaly.
9. května 2011 (20:03) #8244petos: Další omluva, antispam tě z neznámého důvodu nemá rád. Už by to snad konečně mělo být v pořádku.
Nepodařilo se mi popisovanou chybu nasimulovat v žádném z problížečů IE9, Firefox 4 a Chrome 11 (konkrétně 11.0.696.95). Samotné Chromium jsem nezkoušel, ale potvrdil to u vás v komentářích i další uživatele, takže tomu asi tak bude. Teď jde jenom o to, zda je to problém na straně Chromia (a tedy nějaké špatné implementace JavaScriptu) nebo WordPressu (respektive TinyMCE). Případně by asi stálo zato nahlásit to vývojářům jak Chromia, tak WordPressu…
13. května 2011 (20:39) #8245Jo, asi vypadám na spammera ;) :D Černý, s kosou… No, nejnovější build chromia (v12.0.742.21) je již prost této chyby — v QA na chromium.org to je uzavřeno.
Díky adminovi za normální reakci.
15. května 2011 (12:24) #8246 -
AutorPříspěvky
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.