Chybějící odstavce

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3588

    wifi_jirka
    Participant
    Web

    Mám dva stejné weby, testovací a ostrý. Na tom testovacím je vše ok, ale na ostrém se mi po importu obdsahu slil text dohromady a je úplně bez odstavců. V html kódu vidím, že narozdíl od test webu tam chybí tagy <p>. I když zkopíruji html kód z test webu na ostrý web a nejdu do wisiwig editoru, přesto jsou na výsledných stránkách odstavce pryč.

    Wordpres mám na obou webech ve stejné verzi, problém je i při vypnutých pluginech. V samotném html kódu se tagy <p> nevyskytují (pouze mezery mezi řádky). Ostrý web ale žádné mezery neinterpretuje, testovací vše zobrazí správně.

    Jediný rozdíl – test web je bez lokalizace, ostrý je cs_CZ, jinak vše stejné (akorát hosting jiný). To vše snad nemá vliv, ale co je za touto “záhadou” ?

    ostrý http://www.m3konzult.cz/o-firme/kontakt/

    test http://m3.mojebeskydy.cz/o-firme-5/kontakt/

    #16267

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakým způsobem jste importoval obsah webu?

    Nové odstavce se ve WordPressu vytvářejí automaticky až při zobrazování pomocí funkce wpautop(). V databázi je vše uloženo s odřádkování a až na webu se z toho stanou odstavce. Nemáte na ostrém webu tuto funkci nějakým způsobem vypnutou? Používáte patrně program Artisteer, nebylo tam nějaké podobné nastavení?

    #16268

    shenzelo
    Participant
    Web

    dobrý den, mám uplne ten samy problem…uz mi to nefunguje delsi dobu, ale mam verzi myslim 2.6, tak nevim, zda to neni i tim.Nejsem zadny programator a neumim html. Vkladam tam jen texty…Shanim nekoho, kdo by mi pomohl stranky poupravit a udelat par mensich oprav..Kamarad udelal jen prvotni registraci, sablonu a zbytek uz byl na mne..ale nejdou mi aktulizovat ani nektere pluginy, automaticky hlasi chyby – napr.Facebook, Google Adwords..

    #16269

    admin
    Keymaster
    Web

    shenzelo: Vypadá to, že používáte už opravdu zastaralou verzi WordPressu 2.9.2, kde může být mnoho souvisejících problémů (i se zastaralými pluginy, atd). Také šablona vypadá postarší, patrně jde o upravenou šablonu Writing Theme.

    Na úpravách se samozřejmě můžeme domluvit, napište nám prosím na email pavelevap@separatista.net, klidně můžete rovnou nastínit, co byste konkrétně potřeboval…

    #16270

    Martiran
    Participant
    Web

    Mam podobný problém. Na webu se mi nezobrazují odstavce <p> ani odrražení řádku

    Když pomocí editoru naformátuju text včetně odstavců (enter, shift+enter), tak v html se nevloží příslušné značky a text se zobrazí jako jednolitý blok. Musím tedy pomocí html editoru ručně značky doplnit a uložit. Ale jakmile se při editaci přepnu zpět do textového editoru, tak všechny značky zas odstraní a vše je zas jako jednolitý text. Ve zdrojovém kódu je vidět, že to odražené je, ale značky tam chybí. lze to vidět třeba na stránce http://www.kctricany.cz/klubove-obleceni/

    Dokázali byste mi pomoci? Nepoužívám žádný plugin upravující editor či něco podobného a verzi WP mam nejnovějíší.

    #16271

    admin
    Keymaster
    Web

    Martiran: Takže problém se objevuje při překlikávání mezi záložkami “Editor” a “HTML”? V záložce HTML se nezobrazují základní značky pro odstavce (p) a nové řádky (br), WordPress to celé řeší trochu jinak (v databázi už ale jsou).

    Pokud použijete v “Editoru” odřádkování pomocí klávesy Enter, tak by to odřádkování mělo zůstat i na záložce “HTML”. Na stránce s klubovým oblečením není ve zdrojovém kódu žádné HTML uvedeno, takže je to pouze jednolitý text (zajímavé, že tam není ani jako jeden odstavec). Můžete zkusit tu stránku naformátovat pouze v záložce “Editor” (bez překlikávání do “HTML”) a pak ji aktualizovat, abychom viděli, co se stane? Proč to na ostatních stránkách funguje a vše se zobrazuje v pořádku s odstavci? To je nějaká nová chyba? Případně prosím pošlete přihlašovací údaje na výše uvedený email, abychom to mohli otestovat…

    Zkusil jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen?

    #16272

    Martiran
    Participant
    Web

    Této chyby jsem si všiml celkem nedávno jelikož jsem delší dobu nepsal nic s odstavci. Ale z počátku to fungovalo normálně.

    Pokud příspěvek píšu poze v Editoru, bez vstupu do html, tak to dělá totéž. Jde to jedině tak že v html značky ručně vepíšu. Ale poté kdykoliv vstoupim u onoho příspěvku do Editoru, tak se to opět slije do jednolitého textu.

    Deaktivovat pluginy a zkoušet na jiné šabloně se mi to moc nechce, jelikož jsou stránky celken navštěvované a nerad bych aby se něco pokazilo ještě více.

    #16273

    admin
    Keymaster
    Web

    Martiran: Tak vše vypadá v pořádku, jediný problém spočívá v tom, že se odstavce z nějakého důvodu nezobrazují na webu. Zkoušel jsem to a je to evidentně problém používané šablony Drive. Když přepnete na výchozí šablonu Twenty Fourteen, tak se odstavce bez problémů zobrazují. Můžete to bez obav vyzkoušet, WordPress si pamatuje nastavení u každé šablony zvlášť, takže o nic nepřijdete. Šablona je však placená, takže si stáhněte od autorů novou verzi, která bude tyto problémy patrně opravovat. I v menu Drive – Theme Options se hlásí informace: “Download Warp Theme Framework 6.4.4”. Předpokládám, že po aktualizaci to zase začne fungovat, ale dejte vědět, kdyby ne…

    Jinak jsou na webu ještě další problémy, a to třeba množství SQL dotazů, kde jich probíhá přes 500 na stránce (obvykle je to do 100). Máte štěstí, že máte nízkou návštěvnost (podle počítadla Toplistu na webu jen cca 100 lidí týdně). Něco je patrně způsobeno pluginy společně opět v kombinaci s používanou šablonou… Také máte aktivní cachovací soubor advanced-cache.php, ale žádný cachovací plugin jsem tam neviděl, takže patrně došlo k nekorektní odinstalaci a měl byste to dát do pořádku…

    Každopádně problém s odstavci je podle mě problémem zakoupené šablony a samotný WordPress funguje bez problémů…

    #16274

    Martiran
    Participant
    Web

    Děkuji za pomoc. Pokusím se to nějak vyřešit.

    #16275

    admin
    Keymaster
    Web

    Klidně se ptejte na další konkrétní problémy, ale nejdříve je třeba aktualizovat šablonu…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti