Chyba po aktualizaci

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21632

    Fany
    Participant

    Dobrý den, mám dotaz k chybám po aktualizaci wordpressu a pluginů.
    Včera jsem provedla aktualizaci obojího (všech pluginů i samotného wordpressu). Od té doby mi nefunguje NextGen (Objeví se chybová hláška, že se fotky nenahrály, přitom se vytvoří hned dvě galerie. V jedné jsou všechny fotky, ve druhé jen některé. Galerie ale nejde vložit do článku).
    Navíc se mi od té chvíle objevuje při práci s wordpressem chyba 500 (při různých úkonech), před aktualizací se mi to nikdy nestalo.

    Psala jsem na hosting, kde mi řekli:

    Odpověď 1:
    dle chyby která se zapsala do logu PHP je problém přímo ve webových stránkách. Vaše webová aplikace se snaží (provedenou akcí) zobrazit informace z databáze, konkrétně z tabulky “wp38_gf_title_font_preset” která však neexistuje. Jak k této situaci došlo bohužel nevíme jelikož nejsme jejími autory.

    Odpověď 2:
    Na serveru žádné chyby nepozorujeme. Chyba je pravděpodobně ve Vaší aplikaci. Doporučuji se obrátit na tvůrce Vašich stránek, popř. se obrátit na komunitní fórum, zda již tento problém někdo neřešil.

    Níže zasílám chybové hlášení, které do logu chyb PHP vypisuje přímo Vaše aplikace (jedná se o chybu z WordPressu) :

    [08-Jan-2015 20:05:05 UTC] Chyba databáze WordPressu Table 'zivechebskocz.wp38_gf_title_font_preset' doesn't exist u dotazu SELECT * FROM wp38_gf_title_font_preset WHERE is_default = 1 LIMIT 1, který vytvořil require('wp-blog-header.php'), require_once('wp-includes/template-loader.php'), include('/themes/magazino/index.php'), the_title_attribute, get_the_title, apply_filters('the_title'), call_user_func_array, GFontsEngine::ModifyPostTitle, GFontsDB::GetDefaultTitlePreset

    Jsem na Českém hostingu. Předesílám, že nejsem žádný odborník. Vrcholem mého “umu” je změna písma v css… Takže se přiznávám, že vůbec nevím, co s tím?
    Moc děkuji za radu
    Fany

    #21634

    admin
    Keymaster
    Web

    Zmiňovaná chyba je patrně nějak způsobena pluginem Google Fonts For WordPress, který tuto tabulku používá (a vytváří). Zkuste ho deaktivovat, chyba by měla zmizet. Nevím, jestli je chyba přímo v tomto pluginu nebo došlo k nějakému problému s databází…

    Ale těžko říci, zda s tím souvisí další chyby v administraci WordPressu. Tato chyba se může pravidelně zobrazovat v logu, ale nemusí způsobovat žádné zásadní problémy… Každopádně zkuste deaktivovat všechny pluginy, nasadit výchozí šablonu Twenty Fifteen a potom vyzkoušet, zda už přece jen nejdou obrázky nahrávat.

    #21636

    Fany
    Participant

    Vypadá to, že to zafungovalo na obojí. Moc děkuji, vůbec jsem si s tím nevěděla rady. :-)

    #21639

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to máte štěstí, někdy to není tak jednoduché :-) Ať se daří!

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti