Child theme nefunguje jak má

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ok2vvv a poslední změna je stará 6 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33108

    ok2vvv
    Participant

    Dobrý den,

    mám problém s child theme. Mám dost uprav v šabloně a díky tomu jsem ji hodně dlouho neaktualizoval. Proto jsem se rozhodl udělat si child theme. Vše jsem více méně pochopil a většina funguje. Nastaly ale dva problémy. S child theme se nezobrazuje úvodní fotka webu, která je v header uplně nahoře. Pokud přepnu na původní šablonu tak se zobrazuje. Přitom mám vytvořený jen style.css a funkcion.php kde je kod pro převod šablony z té mateřstké. Tudíž by vše mělo být bráno z původní šablony.

    Druhý problém je, že nefunguje přizpůsobení šablony. Kdyby fungovalo, tak mohu uvodní fotku vybrat v tom přizpůsobení. Nefunguje ale ani na původní šabloně ani na child. Zkoušel jsem i oficiální šablonu, a taktéž přizpůsobení nefungovalo. Bude to tedy asi problém wordpressu.

    Doufám, že mi někdo poradí. Seděl jsem nad tím včera celý den. Díky moc.

    #33109

    ok2vvv
    Participant

    Tak již vyřešeno. Přizpůsobení nefungovalo kvůli jednomu pluginu. Každopádně ještě zůstává problém, že child theme nezobrazuje obrázek v přehledu šablon.

    #33110

    ok2vvv
    Participant

    Tak již vyřešeno vše. ;) Dva dny prosezené u počítače, ale problém vyřeše. :D

    #33204

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé problémy, čím to bylo nakonec způsobeno?

    – Který plugin způsoboval problémy nástroji pro přizpůsobování šablony?

    – Proč nefungovalo zobrazení obrázku v záhlaví? Neměl jste v souboru style.css špatnou cestu k souboru? Nebo jak se obrázek načítal?

    – A poslední problém, proč se nezobrazoval obrázek odvozené šablony v přehledu šablon?

    Možná by se “vyseděné” řešení hodilo i dalším uživatelům :-)

    #33206

    ok2vvv
    Participant

    Přizpůsobení šablony způsobil plugin pro zobrazení reklamy na telefonu, kde reklama se “vznaší” vždy dole na obrazovce. Plugin na telefonech stejně již nějaký čas nefungoval a jak jsem po jeho deaktivaci zjistil, tak ještě díky němu nešlo to přizpůsobení.

    Po jeho deaktivaci již přizpůsobení fungovalo a tak jsem mohl do záhlaví přidat úvodní fotku. Nevím odkud se načítá informace že tam má být, protože podle mě logicky se převzalo style.css a logicky by se měla i child theme objevovat.

    A obrázek v přehledu šablon se mi povedlo přidat jedině tak, že jsem jej zkopíroval do child theme složky. Z hlavní theme se prostě nepřevzal.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti