Čeština v patičce

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21665

    Tom50
    Participant

    Dobrý den. Chtěl bych poprosit o několik rad:
    1. Mám šablonu TwentyTwelve – vytvořil jsem si odvozenou, ve které provádím pokusy – a když dám do patičky text, nezobrazují se mi správně znaky s diakritikou.
    2. Taky bych se chtěl zeptat, jak lze nastavit barvu odkazů v menu v pluginu Advanced Menu Widget.
    3. A ještě zda lze místo náhodného vybírání obrázků při zvolení nějakého odkazu na stránkách vložit slide prezentaci. Nevím, jak se to správně nazývá – několik obrázků, které se po určité době střídají a s možností zastavit na některém obrázku.
    4. A ještě jedna věc, při psaní textu, když potřebuji vložit několik prázdných řádků, tak to nejde. Snažím se vytvořit tyto stránky a docela s tím bojuji: http://wp.gsos.cz/

    #21670

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 1) Zkuste tam text vložit přímo v integrovaném editoru (menu Vzhled – Editor). Patrně upravujete soubor footer.php pomocí nějakého programu, který špatně ukládá kódování znaků utf8, zkuste použít např. PSPad.

    #21692

    mirekk
    Participant
    Web

    Zkuste prazdne radky vlozit pomoci [gap]

    #21695

    Tom50
    Participant

    Ad 1: Dělal jsem to v PSPadu. Vyzkoušel jsem to i na originální šabloně TwentyTwelve. Znaky s diakritikou se nezobrazují. Vyřešil jsem to tak, že jsem tam vložil místo textu obrázek.
    Ad 2: Barvu odkazů jsem změnil v barvě pro windgety. Vrtal jsem v style.css a využíval jsem zobrazení daného prvku, jak jsem našel někde ve fóru.Tak je to barevné i s příspěvky. A taky tučné.
    Ad 3: Zatím nevím.
    Ad 4: I když v editoru vložím znak br nebo p a konec p, jak dám Aktualizovat, pochroustá to a ty znaky to vyhodí. A prázdný řádek se nepřidá. Pokud vložím mezi p několik písmen a nabarvím je jako pozadí, přidá se mi prázdný řádek.
    Asi ty úpravy nejsou úplně ideální, ale zhruba to začíná fungovat přibližně podle mých představ.

    #21696

    Tom50
    Participant

    Ad 1: Jsem jelen. Vyzkoušel jsem to v tom integrovaném editoru a jsou ta znaky s diakritikou. Super. Díky.

    #21705

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Tento zkrácený zápis podle mě není součástí WordPressu? Máte pro tyto účely nějakou speciální funkci nebo plugin?

    ad 1) Možná jste měl špatné nastavení kódování v programu PSPad, protože ten by měl fungovat bez problémů. Zkuste u upravovaného souboru zjistit aktuální kódování a změnit ho (mělo by být vidět ve spodní liště).

    ad 2) Nastavení barev pro plugin Advanced Menu Widget je třeba provést právě v souboru style.css (nebo pomocí pluginu pro vkládání vlastních stylů, např. Simple Custom CSS), případně můžete zkusit nastavit speciální třídy pro zobrazení menu přímo v nastavení pluginu, aby se to snadněji upravovalo…

    #21708

    mirekk
    Participant
    Web

    admin: gap používá jeden můj autor, když potřebuje vložit mezeru a funguje to. Nemám na to žádný plugin, prostě nic, jen vloží gap :-)

    #21709

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: A není to tedy přímo součást aktuálně používané šablony?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti