Čeština pro WP 4.2.2

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23394

    lindushyk
    Participant

    Dobrý večer, měla bych otázku na češtinu WordPressu. Nainstalovala jsem nejnovější verzi 4.2.2, která by měla češtinu již obsahovat, ale nikde ji nevidím – nabízí mi to všelijaký klikyháky a slovenštinu, ale čeština nikde. Anglicky umím, ale přecijen se v tomhle programu nyní učím, a tak by mi mateřština pomohla – na stránkách WordPress se o této vezri píše, že češtinu má, tak nevím, kde je chyba? Nebo jak tam češtinu dostanu? Díky moc za odpověď, Linda

    #23398

    admin
    Keymaster
    Web

    Použila jste pro instalaci stažený český balíček (viz odkaz v pravém panelu)? Instalace probíhala v češtině? Kde to nabízí klikyháky a slovenštinu?

    #23436

    danzen
    Participant
    Web

    Dobré ráno,
    mám stejný problém jako lidushyk. Jsem take ve wordpressu nová a čestina by mi moc pomohla. Klikyháky a slovenština je v Dashboard – Settings – Languages. :) Také jsem si stáhla češtinu aktualizaci, ale přiznám se, že přesně nerozumím, kam že to mám stáhnout. Jen jsem klikla na stáhnout, do žádného souboru jsem to nedávala. Manzel mi koupil domenu ale na strankach .com, tak si rikam, jestli to neni tim. Pak jsem se na vasich strankach docetla, ze “Nabídka aktuální české verze se zatím nebude automaticky zobrazovat uživatelům, kteří už dříve aktualizovali na anglickou verzi WordPressu 4.2.x. Snadno to ale mohou provést sami v menu Nástěnka – Aktualizace, kde je pro tyto účely určeno tlačíko „Přeinstalovat aktuální verzi“.
    ” Zní to jednoduše, tak jsem to zkusila. Dashboard – Updates – Re-install now. Klikla jsem a ukázalo se mi
    You have the latest version of WordPress. Future security updates will be applied automatically.
    šla jsem tedy zpět do nastavení jazyka, ale čeština tam stále není. Nemohli byste mi to prosím vysvětlit jako úplnému blbovi? Začínám už se v tom opravdu ztrácet. :(
    Moc děkuji a pěkný den, Daniela

    #23437

    admin
    Keymaster
    Web

    @danzen: Jakým způsobem jste WordPress instalovala? Volba jazyka zatím funguje pouze pro instalace vytvořené na základě českého balíčku. Pokud jste instalovala anglickou verzi, tak musíte stáhnout i českou a nahradit s ní původní anglickou verzi (nakopírovat soubory na FTP a nechat je nahradit). Automatická volba jazyka bude fungovat snad během několika dní…

    #23442

    danzen
    Participant
    Web

    Aha, ja instalovala anglickou verzi. Muzu se prosim zeptat, co to znamena nakopirovat soubory na FTP a nechat je nahradit?? Jeste k tomu mam nove Maca a to mi to dvakrat neulehcuje… :( Nezlobte se, ze tak otravuji, jsem si ale bohuzel jista, ze to nebude naposled… :)

    #23444

    admin
    Keymaster
    Web

    @danzen: Tak s Macem bohužel nemám zkušenosti, ale Filezilla by tam měla také fungovat. Jakým způsobem jste WordPress instalovala? Také jste musela nahrávat instalační soubory na FTP?

    #23446

    danzen
    Participant
    Web

    No a jsem ztracena, dostala jsem stranky od manzela, na blog, ja se jen zalogovala. Klikla jsem vcera na instalovat a stahlo se mi to do Downloads. tot vse,co vim. Netusim, co je to FTP. Asi budu muset nekam zajit, jsem fakt antitalent. A ted resim, ze na tech strankach v te sablone mi to neukazuje vsechna pismenka stejne, ale treba ě vypada jinak. Ach jo… potrebovala bych to nekomu asi zadat, aby mi udelal stranku a ja si tam pak jen pridavala clanky (posts), jak jde cas. Takhle to asi sama nedam. :( Diky za odpovedi!

    #23448

    admin
    Keymaster
    Web

    Rozumím, pokud pošlete přístupy na FTP (získáte je od poskytovale hostingu obvykle při první platbě), tak se na to mohu podívat a češtinu narychlo zprovoznit…

    #23450

    danzen
    Participant
    Web

    Zjistim od manzela, az se vrati. Moc diky.

    #23452

    danzen
    Participant
    Web
    This reply has been marked as private.
    #23457

    danzen
    Participant
    Web

    Poslala jsem ten FTP link, doslo vam to? Dekuji, Daniela

    #23460

    admin
    Keymaster
    Web

    @danzen: Včera jsem posílal email, možná spadl do spamu, protože tam byly nějaké odkazy…

    #23484

    danzen
    Participant
    Web

    Moc diky, uz to tam je cesky!! :) Krasny den, Daniela

    #23486

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď, brzy to snad bude fungovat lépe a intuitivně i pro běžné uživatele…

    #23517

    lindushyk
    Participant

    Dobrý večer, tak jsem se dostala k WP zase až nyní. A moc děkuji za osvětlení problému, již mám také češtinu :) Stáhlou jsem nakonec měla verzi 4.2.1 a byť jsem ji přímo v administraci WP aktualizovala na 4.2.2, čeština stále nebyla k mání (¨těmi klikyháky jsem myslela všemožné jiné jazyky, které používají piktogramy ;)). Takže jsem se nyní ponořila do Vašich rad a ještě jsem si našla nějaké články a hup, čeština is available ;) Takže ještě jednou díky!

    #23521

    admin
    Keymaster
    Web

    @lindushyk: Perfektní, díky! Brzy už snad i tyto problémy zmizí a pro uživatele to bude ještě jednodušší…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti